Παρουσίαση του βιβλίου της Συμώνης Κατραμάδου από την ΟΛΣΑ

Παρουσίαση του βιβλίου της Συμώνης Κατραμάδου από την ΟΛΣΑ

Η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (Ο.Λ.Σ.Α.), το Πολιτιστικό Σωματείο «Culture4all – Πολιτισμός για Όλους», με την υποστήριξη της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών (Ε.Ε.Λ.) σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Συμώνης Κατραμάδου (Ph.D.) «Ο Κατακτητής μου» την Παρασκευή, 16 Ιουνίου στις  7μμ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών (Γενναδίου 8, έναντι εκκλησίας Ζωοδόχου Πηγής, Αθήνα)

 

Θα απευθύνει χαιρετισμό η Χριστιάνα Καλογήρου, Γενική Γραμματέας Υπ.Α.Α.Τ.

Θα προλογίσουν ο Κώστας Καρούσος, πρόεδρος της Ε.Ε.Λ. και ο Νεκτάριος Βακάλης, πρόεδρος της Ο.Λ.Σ.Α.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Μαίρη Μιχαηλίδου, ιστορικός τέχνης, επ. Γεν. Δ/ντρια Υπουργείου Πολιτισμού (ΥΠ.ΠΟ) και η Αθηνά Δημοπούλου, Αν. Καθηγήτρια Νομικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α.

 

Αποσπάσματα από το βιβλίο των εκδόσεων “Υδροπλάνο” θα διαβάσουν ο Αντώνης Θαλασσέλης (ποιητής, λογοτέχνης, εκδότης) και η συγγραφέας.

Συντονιστής της εκδήλωσης ο Αντώνης Θαλασσέλης.

Η Συγγραφέας:

Η Συμώνη Κατραμάδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μυτιλήνη της Λέσβου. Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία / Γλωσσολογία και Νομικά στο ΕΚΠ. Απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Υπολογιστική Γλωσσολογία στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ Αγγλίας και Διδακτορικό στην Θεωρητική Γλωσσολογία στο Πανεπιστήμιο του Γιοχάννεσμπουργκ Ν. Αφρικής. Εργάζεται ως εμπειρογνώμονας σε πολιτιστικά θέματα και ειδικεύεται στις ευρωπαϊκές εκπαιδευτικές και πολιτιστικές πολιτικές. Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει σε ευρωπαϊκές επιτροπές και οργανισμούς για την ένταξη του πολιτισμού στις εξωτερικές σχέσεις της Ε.Ε., ενώ προωθεί την συνεργασία της Ελλάδας με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες για την προβολή του ελληνικού και ευρωπαϊκού πολιτισμού στις τρίτες χώρες. Έχει ζήσει για σπουδές ή/και εργασία στην Αγγλία, στην Νότιο Αφρική και στον Καναδά.

 

To top