«Ασπίδα» κατά Δήμου Μυτιλήνης για την καθυστέρηση πεζοδρόμησης στα Λαδάδικα «Είστε υπόλογοι για την τύχη των μαγαζιών μας»

«Ασπίδα» κατά Δήμου Μυτιλήνης για την καθυστέρηση πεζοδρόμησης στα Λαδάδικα «Είστε υπόλογοι για την τύχη των μαγαζιών μας»

Βολές κατά του Δήμου Μυτιλήνης εξαπέλυσε σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εστίασης «Ασπίδα» καυτηριάζοντας την αδικαιολόγητη  καθυστέρηση εφαρμογής της απόφασης του Δημοτικού συμβουλίου για την πεζοδρόμηση στα Λαδάδικα. Όπως τονίζουν  παρά το ότι από τις 29 Μαϊου πάρθηκε η σχετική απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο, η Τεχνική υπηρεσία δεν έχει ακόμη φροντίσει για την τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης προκειμένου να απαγορευθεί η διέλευση οχημάτων. «Δώστε προσοχή και λύσεις στα απλά καθημερινά ζητήματα των πολιτών και όχι μόνο σε χρηματοδοτήσεις για τουριστικές προβολές Ιούνιο μήνα από “αναπτυξιακές” εταιρείες» αναφέρει χαρακτηριστικά με σαφείς αιχμές για τη χρηματοδότηση ύψους  250.000 ευρώ, στην Αναπτυξιακή Εταιρεία του Δήμου για  μελέτη τουριστικής προβολής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Την 25η Μαΐου παραβρεθήκαμε σε συνάντηση διαβούλευσης με την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής σχετικά με τις προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, όσον αφορά την προσωρινή πεζοδρόμηση του ιστορικού κέντρου (Λαδάδικα) και της οδού Κομνηνάκη, όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια με επιτυχία. Εδώ να τονίσουμε και την αναγκαιότητα μιας πεζοδρόμησης καθώς στην προκυμαία πραγματοποιούνται έργα ανάπλασης (τα οποία θα έπρεπε να έχουν προχωρήσει τόσο ώστε να είναι προσβάσιμο το πεζοδρόμιο της προκυμαίας) και βλέπουμε επίσης τον μοναδικό πεζόδρομο της πόλης (Ερμού) να έχει γίνει αυτοκινητόδρομος!!!

Ο σύλλογος μας πήγε ενημερωμένος στη διαβούλευση έχοντας υπόψιν τον νόμο για προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις-πεζοδρομήσεις και έχοντας σαν παράδειγμα αποφάσεις άλλων πόλεων στην Ελλάδα που έπραξαν το ίδιο!

Ωστόσο πάρθηκε απόφαση στην επιτροπή και παραπέμφθηκε σε Δημοτικό Συμβούλιο στις 29-5-23 το οποίο ενέκρινε την απόφαση και δόθηκαν στην τεχνική υπηρεσία προς τοποθέτηση πινακίδων οδικής κυκλοφορίας… Όμως, η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Μυτιλήνης όχι μόνο δεν έχει τοποθετήσει πινακίδες 11 μέρες μετά αλλά δε παίρνουμε και ξεκάθαρη απάντηση γιατί δεν έχουν τοποθετηθεί!!!

Κύριοι του Δήμου Μυτιλήνης βρίσκεστε σε αποσύνθεση και έχει παραλύσει όλος ο δήμος!! Θα είστε υπόλογοι για την τύχη των μαγαζιών της πόλης και για την σπίλωση της τουριστικής εικόνας του δήμου… Κύριοι του Δήμου Μυτιλήνης έστω και την ύστατη στιγμή δείξτε το στοιχειώδες ενδιαφέρον για τις επιχειρήσεις και τους ανθρώπους της πόλης. Δώστε προσοχή και λύσεις στα απλά καθημερινά ζητήματα των πολιτών και όχι μόνο σε χρηματοδοτήσεις για τουριστικές προβολές Ιούνιο μήνα από “αναπτυξιακές” εταιρείες».

To top