Προετοιμασίες του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου για το 4th Tsamakia MTB

Προετοιμασίες του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου για το 4th Tsamakia MTB

Πυρετωδώς συνεχίζονται οι προετοιμασίες του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου για τη μεγάλη γιορτή του ποδηλάτου την  Κυριακή 11 Ιουνίου 2023, που συνδιοργανώνει με την Τοπική κοινότητα Μυτιλήνης και την υποστήριξη του Δήμου Μυτιλήνης, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Ποδηλάτου.

Την Τετάρτη το απόγευμα χαράχθηκε η διαδρομή του αγώνα, καθαρίστηκε και οριοθετήθηκε από μέλη και φίλους του Πο. Συ. Λέσβου, ενώ ταυτόχρονα σκουπίδια, πλαστικά και άλλες συσκευασίες συλλέχθηκαν και απομακρύνθηκαν.
Αρκετοί νέοι, αθλητές κι αγωνιζόμενοι συγκεντρώθηκαν με πρόσκληση του Πο. Συ. Λέσβου, να δοκιμάσουν για πρώτη φορά τη διαδρομή του αγώνα. Τα Τσαμάκια γέμισαν το απόγευμα της Τετάρτης ζωή, χαρά, νέους και χαμόγελα. Πολλά ήταν και τα μέλη του Συλλόγου που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για βοήθεια στις απαιτούμενες προετοιμασίες ενός τόσο μεγάλου εγχειρήματος.
Η διοργάνωση θα περιλαμβάνει  ποδηλατικές δράσεις για παιδιά από 5 ετών καθώς και αγώνα ορεινής ποδηλασίας με την ονομασία «4th Tsamakia MTB».
Οι ποδηλατικές δράσεις για παιδιά θα πραγματοποιηθούν στο άλσος Τσαμάκια και θα ξεκινήσουν στις 10:15πμ.

Αναλυτικά θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω δράσεις: 1. Μίνι πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής για παιδιά από 5 έως 10 ετών. 2. Παιχνίδια ισορροπίας και δεξιοτεχνιών για παιδιά 5 έως 10 ετών. 3. Μάθημα σωστής και ασφαλής οδήγησης στην πόλη για παιδιά από 10 έως 15 ετών.
Για την συμμετοχή των παιδιών στις παραπάνω δράσεις είναι υποχρεωτικό το κράνος, η παρουσία κηδεμόνα σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, καθώς και εγγραφή του παιδιού στην γραμματεία που θα υπάρχει στον χώρο από τις 9:00 πμ. Η συμμετοχή για τα παιδιά στα παιχνίδια στην εκπαίδευση και τα μαθήματα θα είναι δωρεάν. Τα παιδιά θα παίξουν σ’ έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο με κορίνες και σήματα οδικής κυκλοφορίας, τα μεγαλύτερα θα εκπαιδευτούν σε ειδικά διαμορφωμένη μίνι πίστα ορεινής ποδηλασίας, από εξειδικευμένους εκπαιδευτές του συλλόγου, Θα δοθεί δίπλωμα συμμετοχής και αναμνηστικό.
Ο αγώνας που θα ξεκινήσει στις 10:00 είναι τύπου XCΟ. Οι αθλητές θα αγωνίζονται για 1 ώρα.

To top