Λήμνος: Έντονες αντιδράσεις για τις βλάβες στο «Aqua Star»

Λήμνος: Έντονες αντιδράσεις για τις βλάβες στο «Aqua Star»

Έντονες είναι οι αντιδράσεις στη Λήμνο, για την ακτοπλοϊκή σύνδεση στη Λήμνο καθώς το πλοίο Aqua Star μέσα σε μία εβδομάδα παρουσίασε δύο φορές βλάβη με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των επιβατών.

Το Σάββατο το πρωί ο Δήμος Λήμνου συγκάλεσε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των φορέων, με θέμα τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου με το Λαύριο και την Καβάλα, εξαιτίας της δυσλειτουργίας της αναδόχου εταιρείας.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Ένωση Εργαζομένων στις Ξενοδοχειακές και Επισιτιστικές Επιχειρήσεις της Λήμνου, με αφορμή τα προβλήματα που καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες στην ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού.

Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρει «Από την αρχή της τουριστικής περιόδου και μπαίνοντας για τα καλά στην καλοκαιρινή σαιζόν, ξέσπασε θύελλα προβλημάτων ιδιαίτερα σε βλάβες στα συγκεκριμένα πλοία. Πέρα από την μεγάλη ταλαιπωρία των επιβατών, τη δυσφήμιση που αποκτά το νησί μας από όσους ήρθαν και επέστρεψαν στον τόπο τους ταλαιπωρημένοι. Τα αποτελέσματα είναι καταστροφικά για όλο τον κόσμο που δουλεύει στον τουρισμό, για τους εργαζόμενους που δουλεύουν σε ξενοδοχεία και καταλύματα, για τα καταστήματά μας, για όλη την οικονομία του νησιού μας.

Το σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων Λήμνου και συναφών επαγγελμάτων, μαζί με σωματεία, φορείς, συλλόγους, με όλο τον κόσμο που θέλει να αγωνιστεί με για μια αξιοπρεπή, ασφαλή, και οικονομική σύνδεση ακτοπλοϊκή και αεροπορική, θα είμαστε μπροστά σε κάθε αγωνιστική κινητοποίηση, για να αποκτήσουμε ό, τι μας αξίζει».

Επίσης, η ένωση ζητάει την στήριξη των πολιτών για να διεκδικήσουν: 

Σύγχρονα και ασφαλή πλοία, μεγάλης χωρητικότητας σε επιβάτες, αυτοκίνητα, εμπορεύματα και σταθερά δρομολόγια.
Καθημερινή ακτοπλοϊκή και αεροπορική σύνδεση του νησιού με την κεντρική και βόρεια Ελλάδα, καθώς και με τα άλλα νησιά, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Φτηνά ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια.
Ναυτεργάτες με σύγχρονα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, σύμφωνα και με τα δίκαια αιτήματα των σωματείων τους.

To top