“Αναστολή” για το Θεματικό Πάρκο στη θέση Αφεντέλι στην Ερεσό

“Αναστολή” για το Θεματικό Πάρκο στη θέση Αφεντέλι στην Ερεσό

Τα δύο θέματα που απασχολούν εδώ και καιρό τη κοινωνία της Ερεσού, μονοπώλησαν το ενδιαφέρον στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δυτικής Λέσβου.

Το πρώτο θέμα αφορούσε τη δημιουργία Θεματικού Πάρκου στη θέση Αφεντέλι, μια πρόταση που έχει καταθέσει ο Δήμος Δυτικής Λέσβου προς έγκριση χρηματοδότησης από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης.

Η πρόταση που έκανε ο Δήμαρχος Ταξιάρχης Βέρρος στην εισήγηση του, μετά από τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας, ήταν να ανασταλεί η κατασκευή του Θεματικού Πάρκου στη θέση Αφεντέλι και σε συνεννόηση με τη τοπική κοινωνία να συμφωνηθεί το κατάλληλο μέρος για τη δημιουργία του.

Πιο συγκεκριμένα, όπως σημείωσε ο κ. Βέρρος «Αναστολή της κατασκευής του Θεματικού Πάρκου στη θέση Αφεντέλι, μέχρι την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ – για την επαναχάραξη του Αιγιαλού-και εάν εντωμεταξύ εγκριθεί η χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης να βρεθεί μια εναλλακτική θέση για το Θεματικό Πάρκο».

Πρόταση που έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία καθώς ουσιαστικά είναι στην ίδια κατεύθυνση με αυτή του Τοπικού Συμβουλίου της Ερεσού, η οποία λέει όχι στη δημιουργία του Θεματικού Πάρκου στη θέση Αφεντέλι, αλλά ναι στη δημιουργία σε άλλη τοποθεσία.

 

 

To top