Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Ορκωμοσία Φοιτητών – Αναγόρευση Ομότιμου Καθηγητή

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Ορκωμοσία Φοιτητών –  Αναγόρευση Ομότιμου Καθηγητή
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Την Τρίτη 30 Μαΐου 2023 πραγματοποιήθηκε στον Λόφο του Πανεπιστημίου Αιγαίου η ορκωμοσία των αποφοίτων του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών και των μεταπτυχιακών προγραμμάτων του Τμήματος Περιβάλλοντος. Ορκίστηκαν με φυσική παρουσία ή διαδικτυακά σαράντα επτά (47) φοιτητές και φοιτήτριες.

Κατά τη διάρκεια της τελετής αναγορεύτηκε σε Ομότιμο Καθηγητή ο πρόσφατα αφυπηρετήσας Καθηγητής του Τμήματος κ. Μιχάλης Αγγελίδης. Ο κύριος Αγγελίδης διορίστηκε ως Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Περιβάλλοντος το 1992. Οργάνωσε και δίδαξε για μακρύ χρονικό διάστημα τα μαθήματα που σχετίζονται με τη Χημεία, τη Ρύπανση Περιβάλλοντος και τις Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Παράλληλα, ανέπτυξε πρωτοπόρα έρευνα σε θέματα περιβαλλοντικής ρύπανσης επιβλέποντας σειρά πτυχιακών εργασιών, μεταπτυχιακών και διδακτορικών διατριβών. Ο κ. Αγγελίδης υπήρξε Διευθυντής στο Εργαστήριο Ποιότητας Υδάτων και Αέρα του Τμήματος Περιβάλλοντος και Επιστημονικός Υπεύθυνος σε πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων που χρηματοδοτήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εθνικούς πόρους. Υπηρέτησε ως Programme Officer του Μεσογειακού Προγράμματος Δράσης του Προγράμματος Περιβάλλοντος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών κατά την περίοδο 2008-2012 και ως Διευθυντής του Εργαστηρίου Θαλάσσιων Περιβαλλοντικών Μελετών του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας του ΟΗΕ κατά την περίοδο 2012 –2017.
Την παρουσίαση του έργου του Ομότιμου Καθηγητή Μιχάλη Αγγελίδη έκανε ο Κοσμήτορας της Σχολής Περιβάλλοντος Καθηγητής Παναγιώτης Δημητρακόπουλος.
Χαιρετισμό απηύθυναν στην αρχή της εκδήλωσης ο Αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων Καθηγητής Δημήτρης Παπαγεωργίου και ο Πρόεδρος του Τμήματος Περιβάλλοντος Καθηγητής Νάσος Στασινάκης.

 

To top