Αργυρό μετάλλιο για τη Μηλένα Κοντού στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας

Αργυρό μετάλλιο για τη Μηλένα Κοντού στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας
Το αργυρό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας στο Μπλέντ της Σλοβενίας κατέκτησε η μόλις 18 ετών Μυτιληνιά αθλήτρια του ΝΟΜ Μηλένα Κοντού μαζί με την Ζωή Φίτσιου στο διπλό σκιά ελαφρών βαρών κάνοντας υπερήφανη, για μια ακόμη φορά, τη Λέσβο και ολόκληρη τη Χώρα.

Το ελληνικό δίδυμο μέχρι περίπου τα μισά της κούρσας βρισκόταν στην τέταρτη θέση όμως έπειτα βγήκαν μπροστά, άφησαν τρίτες τις Γαλλίδες και βρέθηκαν στη δεύτερη θέση, όσο οι Βρετανίδες είχαν πάρει ξεκάθαρο προβάδισμα. Με όσες δυνάμεις είχαν, κράτησαν αυτή τη θέση μέχρι το τέλος για να μπορέσουν να αναδειχθούν δευτεραθλήτριες Ευρώπηςστις γυναίκες με 6:54.78.

Νικήτρια του αγώνα ήταν η ομάδα της Βρετανίας, με τις Κρεγκ και Γκραντ, με χρόνο 6:52.32 ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου θα ανέβουν οι Γαλλίδες Ταράντολα και Μποβ, που τερμάτισαν σε 6:55.30.

Αυτό το μετάλλιο έρχεται να προστεθεί στη συλλογή της Φίτσιου σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αφού έχει ήδη ένα αργυρό στο μονό σκιφ από το Μόναχο 2022 ενώ ήταν πέμπτη στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2022. Για τη μόλις 18 ετών Κοντού είναι το πρώτο της μετάλλιο σε διοργάνωση γυναικών.

To top