Ξεκίνησε το Dentist pass για παιδιά από 6 έως 12 ετών

Ξεκίνησε το Dentist pass  για παιδιά από 6 έως 12 ετών

Ξεκίνησε το dentist pass, το προληπτικό πρόγραμμα οδοντιατρικής για όλα τα παιδιά από 6 έως 12 ετών, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Πρόκειται είναι ένα πρόγραμμα, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, προληπτικής ιατρικής για παιδιά από 6 έως 12 ετών. «Είναι κάτι πολύ σημαντικό για ένα παιδί να επισκεφθεί έναν οδοντίατρο για κάποιες βασικές διαδικασίες σε σχέση με την υγιεινή των δοντιών», τόνισε ο ίδιος.

Ερωτηθείς για το πόσα χρήματα είναι το dentist pass, ο κ. Πιερρακάκης εξήγησε ότι «εξαρτάται από τι γίνεται κάθε φορά, τι έλεγχος γίνεται και τι προκύπτει».

Εδώ μπορείτε να μπείτε στην ειδική πλατφόρμα του gov.gr.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς θα πρέπει να μπουν στην πλατφόρμα vouchers.gov.gr. Οι αιτήσεις των φυσικών προσώπων στην ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή θα γίνονται τμηματικά ανάλογα με τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ τους ως εξής:

Για ΑΦΜ που λήγουν σε 1, από την Τρίτη 23 Μαΐου 2023
Για ΑΦΜ που λήγουν σε 2, από την Τετάρτη 24 Μαΐου 2023
Για ΑΦΜ που λήγουν σε 3, από την Πέμπτη 25 Μαΐου 2023
Για ΑΦΜ που λήγουν σε 4, από την Παρασκευή 26 Μαΐου 2023
Για ΑΦΜ που λήγουν σε 5, από τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2023
Για ΑΦΜ που λήγουν σε 6, από την Τρίτη 30 Μαΐου 2023
Για ΑΦΜ που λήγουν σε 7, από την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023
Για ΑΦΜ που λήγουν σε 8, από την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023
Για ΑΦΜ που λήγουν σε 9, από την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023
Για ΑΦΜ που λήγουν σε 0, από τη Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023
Τι είναι το Πρόγραμμα «Dentist Pass»;
Το Πρόγραμμα «Dentist Pass» αποτελεί μέτρο ενίσχυσης για τη διενέργεια πράξεων προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας σε παιδιά ηλικίας έξι έως δώδεκα (6-12) ετών στο πλαίσιο του Έργου «Υλοποίηση Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης της Δημόσιας Υγείας «Σπύρος Δοξιάδης»» (κωδικός Δράσης 16783), του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0., που χρηματοδοτείται σύμφωνα με το «Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0.». Το Πρόγραμμα έχει ως στόχο τη βελτιστοποίηση της ποιότητας της προληπτικής οδοντιατρικής με ομάδα στόχο τα παιδιά ηλικίας 6-12 ετών και την εμπέδωση της φιλοσοφίας της προληπτικής οδοντιατρικής και της ενημέρωσης γονέων και παιδιών για την ανάγκη της επιμελούς φροντίδας της στοματικής κοιλότητας, ώστε τα τελευταία να μεγαλώσουν χωρίς οδοντιατρικά προβλήματα. Περιλαμβάνει έλεγχο της στοματικής υγιεινής, καθαρισμό και απομάκρυνση πλακών, φθορίωση και εν γένει παροχή οδηγιών για τη στοματική υγιεινή των παιδιών.

To top