Ανακοίνωση της Αστυνομίας για την επιχείρηση απεγκλωβισμού των δυο μεταναστριών

Ανακοίνωση της Αστυνομίας για την επιχείρηση απεγκλωβισμού των δυο μεταναστριών

Ανακοίνωση εξέδωσε η Αστυνομία σχετικά με τον επιχείρηση απεγκλωβισμού που στήθηκε για δύο γυναίκες ματανάστριες στην περιοχή «Λαγκάδα» στον Μανταμάδο. Η ανακοίνωση αναφέρει πως η επιχείρηση απεγκλωβισμού πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ και ολοκληρώθηκε το Σάββατο 8:15 το πρωί. Μάλιστα η αστυνομία, γνωστοποιεί, πως είχε προηγηθεί ο εντοπισμός εννέα ακόμη μεταναστών από αστυνομικούς τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής σε παραλιακή τοποθεσία στην ίδια περιοχή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: 

Ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο ερευνών που διεξάγονται καθημερινά σε χερσαίες περιοχές των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου κατά τις αφίξεις μεταναστευτικών ροών, χθες (19-05-2023) βραδινές ώρες,αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Λέσβου πραγματοποίησαν επιχείρηση απεγκλωβισμού -2– νεοεισερχόμενων ατόμων (γυναικών), από δύσβατητοποθεσία στην ευρύτερη περιοχή της Κάπης στη Λέσβο.Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία την 08:15΄ ώρα σήμερα (20-05-2023).

Είχε προηγηθεί ο εντοπισμός -9ακόμη νεοεισερχόμενων ατόμων, από αστυνομικούς, απογευματινές ώρες χθες σε παραλιακή τοποθεσία στην ίδια περιοχή.

Τις έρευνες και τη διάσωση συνέδραμαν, πτητικό μέσο της Ελληνικής Αστυνομίας, στελέχη του Λιμενικού Σώματος, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Πολεμικού Ναυτικού, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), καθώς και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Για τα παραπάνω -11– νεοεισερχόμενα άτομα, θα ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες από τη νομοθεσία διαδικασίες πρώτης υποδοχής και υποβολής αιτημάτων για παροχή διεθνούς προστασίας.

Για την υπόθεση σχηματίζεται ποινική δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Λέσβου.

To top