Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «ΜΟ-ΤΟ Key» του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου 14 – 19 Μαΐου 2023 στη Λέσβο

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «ΜΟ-ΤΟ Key» του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου 14 – 19 Μαΐου 2023 στη Λέσβο

Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου (ΔιΦεΜΜ) θα υλοποιηθεί από τις 14 μέχρι τις 19 Μαΐου το εκπαιδευτικό πρόγραμμα MO – TO Key, σε 3 σχολεία της Λέσβου, με τη δωρεά του Ιδρύματος Αθηνάς Ι. Μαρτίνου.

Tο ΔιΦεΜΜ σχεδιάζει και υλοποιεί τα εκπαιδευτικά προγράμματα του καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, σκοπεύοντας να απελευθερωθεί η φαντασία και να ενισχυθεί η δημιουργικότητα των παιδιών και των νέων.
Συγκεκριμένα, κάθε Άνοιξη, από το 2017, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ΜΟ-TO Key, εισάγει τα παιδιά στις βασικές αρχές της πολιτιστικής διαχείρισης και τους δίνει τα εφόδια, ώστε με συλλογική προσπάθεια, με αυτενέργεια, φαντασία και δημιουργικότητα να μπορούν να διοργανώνουν ένα πολιτιστικό γεγονός.
To ΜΟ-TO Key aρχίζει με εργαστήρι, όπου τα παιδιά μαθαίνουν πως να διοργανώσουν μια συναυλία και περιλαμβάνει 2 στάδια.
Στο πρώτο στάδιο κάθε σχολείο που συμμετέχει στο πρόγραμμα υιοθετεί και φιλοξενεί έναν διάσημο μουσικό, ο οποίος θα πραγματοποιήσει μία συναυλία στο σχολείο, για τη διοργάνωση και την εκτέλεση παραγωγής της οποίας, θα εργαστεί μία ομάδα μαθητών με τον επιβλέποντα εκπαιδευτικό τους.
Στο δεύτερο στάδιο όλοι οι φιλοξενούμενοι μουσικοί από τα σχολεία συμπράττουν σε μία
εντυπωσιακή συναυλία εκτός σχολικού χώρου, την οποία διοργανώνουν από κοινού όλα τα σχολεία που συμμετέχουν στο MO-TO Key σε στενή συνεργασία με την ομάδα διοργάνωσης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΔιΦεΜΜ.

Οι φετινοί μουσικοί που θα λάβουν μέρος είναι: η γερμανίδα πιανίστρια Josefa Schmidt, αποδέκτης του βραβείου, φιναλίστ στο διεθνές «Concours Merci, Maestro!» στις Βρυξέλλες, πολυβραβευμένη στο Jugend Musiziert και υπότροφος της Deutsche Stiftung Musikleben, του Yehudi Menuhin Foundation Live Music Now Hannover και του Jeunesses Musicales Germany. Η βιολίστρια Valerie Schweighofer, βραβευμένη σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς (βραβείο WDR3 Classics Prize, βραβείο Starnberg Music Festival, Odessa International Violin Competition, International Violin Competition Andrea Postacchini, Anton Rubinstein International Chamber Music Competition). Ο τσελίστας Michael Schmitz, πολλάκις βραβευμένος στον Παγγερμανικό διαγωνισμό “Jugend musiziert”, νικητής του 23ου διαγωνισμού του γερμανικού ιδρύματος μουσικών οργάνων της Deutsche Stiftung Musikleben και υπότροφος του κρατικού ιδρύματος του κρατιδίου Baden-Württemberg.

Το πρόγραμμα των συναυλιών:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΟ-ΤΟ Κey 2023

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ
ΕΘΝΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ 16/05/2023 Josefa Schmidt
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ Κεραμίου & Άγρας 17/05/2023 Valerie Schweighofer
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Βαρειάς 17/05/2023 Michael Schmitz
Στις 18 Μαΐου 2023 και ώρα 20.00 θα γίνει η τελική συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής

.

Το ΜΟ-ΤΟ Key είναι μία πλατφόρμα δράσης, είναι ο συντονισμός των ενεργειών, οι πρωτοβουλίες, η πρωτοτυπία των ιδεών, η εφευρετικότητα των παιδιών

To top