Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης από το ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ σε Μυτιλήνη και Χίο

Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης από το ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ σε Μυτιλήνη και Χίο

Η Κινητή Μονάδα Β. Αιγαίου με έδρα τη Μυτιλήνη & το Πολυδύναμο Κέντρο Β. Αιγαίου με έδρα τη Χίο προγραμματίζουν τριήμερη δράση ενημερώσεων για την πρόληψη και την έγκαιρη παρέμβαση για θέματα εξαρτήσεων στο νησί της Χίου.

Το πρόγραμμα Ενημερώσεων:
15/05/23, 11:00 π.μ. – 13:00 μ.μ. στο Πυργί
16/05/23, 11:00 π.μ. – 13:00 μ.μ. στην Βολισσό
17/05/23, 11:00 π.μ. – 13:00 μ.μ. στα Καρδάμυλα
Επιπλέον, στα συγκεκριμένα χωριά θα γίνει επαφή με τα Περιφερειακά Κέντρα  Υγείας και θα γίνει διανομή έντυπου υλικού και αφισοκόλληση.
Το Πολυδύναμο Κέντρο Β. Αιγαίου στη Χίο καθώς και η Κινητή Μονάδα στη  Μυτιλήνη εντάσσονται στο Πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Β. Αιγαίο 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Το Πολυδύναμο Κέντρο της Χίου έχει σαν βασικό στόχο να παρέχει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υποστήριξης και βραχείας παρέμβασης σε όλες τις επιμέρους ομάδες των εξαρτημένων ατόμων ανάλογα με τις ανάγκες τους και να παραπέμπει σε εξειδικευμένες δομές εφόσον κρίνεται αναγκαίο. Επίσης, παρέχει υπηρεσίες Θεραπείας σε άτομα που σύμφωνα με την αξιολόγηση της κατάστασής τους μπορούν να υποστηριχθούν από το Κέντρο. Επίσης παρέχει υπηρεσίες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε θέματα εξαρτήσεων.

Η Κινητή Μονάδα της Λέσβου σταθμεύει σε διάφορες απομακρυσμένες περιοχές του νησιού με έντυπο ενημερωτικό υλικό ώστε να υπάρχει η διευκόλυνση πρόσβασης των ατόμων σε πρωτοβάθμιες υπηρεσίες. Ο βασικός στόχος της Κινητής Μονάδας είναι η συστηματική δικτύωση, ενημέρωση και συνεργασία με άλλους φορείς σε απομακρυσμένες περιοχές του νησιού. Έτσι σταδιακά θα έχει τη δυνατότητα να διαμορφώσει ένα δίκτυο υπηρεσιών για την κάλυψη αναγκών, όπως η διασύνδεση με υπηρεσίες μέσω συστηματικής αξιολόγησης και κατάλληλης παραπομπής.
Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και με σεβασμό στο απόρρητο.

To top