Επίσκεψη του Σπύρου Πλάντζου, υποψήφιου βουλευτή του ΚΚΕ στο Νοσοκομείο Λήμνου

Επίσκεψη του Σπύρου Πλάντζου, υποψήφιου βουλευτή του ΚΚΕ στο Νοσοκομείο Λήμνου

Το νοσοκομείο Λήμνου επισκέφθηκε την Τετάρτη 4 Μαΐου ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στο νομό Λέσβου Σπύρος Πλάντζος, μαζί με κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Λήμνου.

Συνομιλώντας με τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ και στο νοσοκομείο, είπε ότι το δίλημμα των βουλευτικών εκλογών δεν είναι ποια συγκυβέρνηση με αντιλαϊκό πρόγραμμα θα σχηματιστεί, αλλά το πόσο ενισχυμένο θα βγει το ΚΚΕ για να είναι ενισχυμένη και η φωνή των εργαζόμενων μέσα και έξω από τη Βουλή. Να έχει το ΚΚΕ περισσότερους βουλευτές και φυσικά βουλευτή στο νομό για να μεταφέρει στη βουλή τα προβλήματα και τα αιτήματα των εργαζόμενων, αλλά και τα χρόνια αιτήματα για πλήρη στελέχωση του νοσοκομείου με μόνιμο υγειονομικό προσωπικό, για μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων εργαζομένων, για άμεση ένταξη των Νοσηλευτών στα Βαρέα επαγγέλματα, για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία, τη στιγμή που ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ έχουν συμφωνήσει και έχουν ψηφίσει την παραπέρα εμπορευματοποίηση της υγείας μέσα από το νέο υπερμνημόνιο, το Ταμείο Ανάκαμψης.

Αναφερόμενος στην τελευταία εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας για τις εφημερίες Τομέων/Νοσοκομείων που αποσύρθηκε κάτω από τις αντιδράσεις των νοσοκομειακών γιατρών, της ΟΕΝΓΕ και ΕΙΝΑΠ, δήλωσε:

«Ακόμα και μέσα στην προεκλογική περίοδο συνεχίζεται η υποβάθμιση της λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων.
Το σκηνικό όσων ετοιμάζονται από τα κόμματα που διεκδικούν την εξουσία, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, για μετά τις εκλογές έχει ήδη στηθεί. Έτσι η ΝΔ προτείνει τη μετατροπή των νοσοκομείων σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, ο ΣΥΡΙΖΑ λέει όπου υπάρχουν ελλείψεις να προσλαμβάνονται ιδιώτες γιατροί και η εγκύκλιος έρχεται να οριστικοποιήσει το καθεστώς των ελλείψεων. Αυτά δείχνουν και στους υγειονομικούς και αποκαλύπτουν σε όλο τον εργαζόμενο λαό το πώς «οραματίζονται» το μέλλον της δημόσιας Υγείας.
Ο δρόμος είναι ξεκάθαρος. Μαζί με το ΚΚΕ ενάντια στην περαιτέρω υποβάθμιση και υπονόμευση της ζωής μας.»

To top