Συνάντηση της υποψήφιας βουλευτή Βάσως Χοχλάκα με τον Πρόεδρο των Ξενοδόχων της Λέσβου Βασίλη Βογιατζή

Συνάντηση της υποψήφιας βουλευτή Βάσως Χοχλάκα με τον Πρόεδρο των Ξενοδόχων της Λέσβου Βασίλη Βογιατζή

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Βασίλη Βογιατζή είχε η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ -Κίνημα Αλλαγής Βάσω Χοχλάκα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν ζητήματα του τουριστικού κλάδου.

Σε ανακοίνωσή της σχετικά με την παραπάνω συνάντηση αναφέρει:

Οι ξενοδόχοι ζητούν τη δραστική μείωση του ΕΝΦΙΑ στα ξενοδοχεία τους και μείωση του ΦΠΑ διαμονής όπως και χρέωση ηλεκτρικού ρεύματος επιπέδου 8%, αντίστοιχη με αυτή που ισχύει στις βιομηχανίες. Έργα ανάπτυξης όπως το λιμάνι Σιγρίου, η διασύνδεση με τη Βόρειο Ελλάδα, υψηλά κόστη εισιτηρίων κάποια, ακόμη, από τα θέματα που συζητήθηκαν. Όπως, επίσης, η κοινή στρατηγική και η οργανωμένη δράση των φορέων για την προσέλκυση επισκεπτών και τουριστών.

Το ΠΑΣΟΚ στο πρόγραμμά του έχει εντάξει όλους τους προβληματισμούς που μου καταθέτουν οι επαγγελματίες του Τουρισμού σήμερα, αναγνωρίζοντας πως σημαντικό ρόλο στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας θα διαδραματίσει και η βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, ιδιαίτερα σε θέματα απλοποίησης διαδικασιών. Προτείνει δε την ευθυγράμμιση των έμμεσων φόρων με τα επίπεδα των ανταγωνιστών μας, προς όφελος τόσο των επαγγελματιών, όσο και των επισκεπτών και αναλόγως των δημοσιονομικών περιθωρίων και περαιτέρω διευκολύνσεις για τις νησιωτικές επιχειρήσεις.

Προσωπικά, έχοντας την εμπειρία να συνεργαστώ με τους Ξενοδόχους αλλά και γενικά με τους επαγγελματίες του Τουρισμού από τις θέσεις ευθύνης που κατείχα στην Αυτοδιοίκηση, νιώθω ιδιαίτερα αισιόδοξη για την αντιστροφή του κλίματος, ιδιαίτερα βλέποντας τις συνέργιες των φορέων στο νησί της Λέσβου τα τελευταία χρόνια και τις αξιοσημείωτες πρωτοβουλίες τους.

Το ΠΑΣΟΚ έχει το πλαίσιο χάραξης της στρατηγικής για τον Τουρισμού της νέας φάσης του, δίνοντας έμφαση στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό, ενώ έχει καταλάβει καλύτερα από κάθε κόμμα την ιδιαιτερότητα του Βορείου Αιγαίου. Μιλώντας ανοιχτά για τη βελτίωση της ελκυστικότητας και της ανταγωνιστικότητας του Τουρισμού μας μέσω και της χωρικής επέκτασης: δηλαδή την επέκταση των και σε άλλες Περιφέρειες, πέραν τω πέντε στις οποίες σήμερα λαμβάνει χώρα το 88% της τουριστικής δραστηριότητας.

To top