Εορτασμός του Αγίου Θεοδώρου Πολιούχου Μυτιλήνης

Εορτασμός του Αγίου Θεοδώρου Πολιούχου Μυτιλήνης

Τη διάσωση της πόλης της Μυτιλήνης και του νησιού από την πανώλη, με τη θαυματουργική επέμβαση του Αγίου Θεοδώρου του Νεομάρτυρος το 1832, θα γιορτάσει η Μητρόπολη Μυτιλήνης, την Κυριακή 7 Μαϊου.

Σε ανάμνηση του θαύματος της διασώσεως του πληθυσμού της πόλεως από την πανώλη, από το έτος 1936, με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Μυτιλήνης Ιακώβου του από Δυρραχίου, καθιερώθηκε νέα γιορτή στη Μυτιλήνη την Δ’ Κυριακή μετά το Πάσχα, κατά την οποία γίνεται με μεγάλη λαμπρότητα και με συμμετοχή χιλιάδων λαού η λιτάνευση του σεπτού ιερού λειψάνου του Αγίου Θεοδώρου του Βυζάντιου.

-Την Κυριακή 7 Μαΐου το πρωί  θα τελεστεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, πανηγυρική Θ. Λειτουργία και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί  Λιτανεία του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Θεοδώρου του Βυζαντίου, Πολιούχου Μυτιλήνης.

-Την παραμονή  6 Μαΐου ημέρα  Σάββατο στις 7 μ.μ θα πραγματοποιηθεί πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου μας μετ’ άλλων προσκεκλημένων Μητροπολιτών.

– Την Τετάρτη 10  Μαΐου 9.30 μ. μ. θα τελεσθεί ἡ καθιερωμένη Αγρυπνία ιερουργούντος του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως.

 

To top