Κάλεσμα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ στην Εργατική Πρωτομαγιά

Κάλεσμα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ στην Εργατική Πρωτομαγιά

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. Λέσβου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. μετά την απόφαση της Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλους τους εργαζόμενους του Δημοσίου Τομέα, των Ν.Π.Δ.Δ. και των Ο.Τ.Α. της Λέσβου να συμμετέχουν τη Δευτέρα, 1η του Μάη 2023, ώρα 11:00πμ, στην Πλατεία Σαπφούς.

Με αφορμή τα 137 χρόνια από την πρώτη εξέγερση εργατών στο Σικάγο το 1886, ημέρα σύμβολο στον αγώνα των εργαζομένων όλου του κόσμου για καλύτερες συνθήκες εργασίας, μνήμης, αλλά και τιμής για εκείνους που θυσιάστηκαν, που έδωσαν ηρωικούς αγώνες για τις κατακτήσεις και που μεταγενέστερα πέτυχαν, μέσα από τους αγώνες, την καθιέρωση του 8ωρου, την Κοινωνική Ασφάλιση, την υπεράσπιση της μητρότητας, την κανονική άδεια, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αλλά και την πρόσβαση
στα κοινωνικά αγαθά τις δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού, η Α.Δ.Ε.Δ.Υ καλεί τους εργαζόμενους του Δημοσίου, σ’ αυτή την παγκόσμια απεργία, ώστε να διεκδικήσουν:

Αυξήσεις στους μισθούς, με την υπογραφή συλλογικής σύμβασης, τουλάχιστον ίσες με την αύξηση του ΑΕΠ και του πληθωρισμού.
Κατάργηση της ασφαλιστικής εισφοράς αλληλεγγύης.
Ξεπάγωμα του Μισθολογικού Κλιμακίου της διετίας 2016 – 17.
Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ
Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού
Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.
Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και στα σχολεία. Μείωση του αριθμού των μαθητών στο 1:15.
Όχι στις απολύσεις και στις αναστολές εργασίας του υγειονομικού προσωπικού.
Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/21) για τα εργασιακά, καθώς και κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση.
Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης κ.ά.
Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων οργανισμών και φορέων.

 

To top