Γιορτή κεραμικής στο δημοτικό σχολείο Λουτρών με τη συμμετοχή τεσσάρων σχολείων

Γιορτή κεραμικής στο δημοτικό σχολείο Λουτρών με τη συμμετοχή τεσσάρων σχολείων

Με αφορμή την εγκατάσταση φούρνου κεραμικής, μαθητές και μαθήτριες από τέσσερα σχολεία του Δήμου Μυτιλήνης, Δημ. Σχ. Λουτρών, Δημ. Σχ. Παπάδου, Δημ. Σχ. Κάτω Τρίτους, Δημ. Σχ. Λουτρόπολης Θερμής με την καθοδήγηση, της Γεροντιδάκη Ζέτας, του Ζαχαριάδη Αναστάση, της Βασίλα Μάγδας και της Σταμάτη Ευθυμίας, γνωστών κεραμιστών του τόπου μας, θα ανταμώσουν την Πέμπτη 27 Απριλίου, και θα γιορτάσουν την ημέρα Κεραμικής.

Στο πλαίσιο της γνωριμίας με την παραδοσιακή τέχνη του νησιού της Λέσβου, την κεραμική, παιδιά με διαφορετική προέλευση και κουλτούρα, παιδιά προσφυγικής προέλευσης, παιδιά που βρίσκονται στα σχολεία από προηγούμενα μεταναστευτικά κύματα και παιδιά γηγενή,  θα ανταμώσουν και θα δημιουργήσουν στην αυλή του Δημοτικού σχολείου Λουτρών ένα συμβολικό αλλά και ουσιαστικό συναπάντημα που στόχο έχει να αμβλύνει ακόμα περισσότερο τα στερεότυπα που ακολουθούν το “διαφορετικό”, το “άλλο”.

Ο Φούρνος κεραμικής του σχολείου εγκαταστάθηκε με την βοήθεια της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και επιπλέον, με την οικονομική βοήθεια της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Μυτιλήνης διαμορφώθηκε ο χώρος του εργαστηρίου.

 

To top