Μεγάλη συμμετοχή στο διαδικτυακό σεμινάριο για τη πλατφόρμα MyDATA

Μεγάλη συμμετοχή στο διαδικτυακό σεμινάριο για τη πλατφόρμα MyDATA

Tην Πέμπτη 21 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο που συνδιοργάνωσαν το Επιμελητήριο Λέσβου και η Ένωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Λέσβου, αναφορικά με τα Ηλεκτρονικά Βιβλία Α.Α.Δ.Ε. -ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ myDATA.

Το σεμινάριο έγινε μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Webex, σεβόμενοι τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τους κανόνες υγιεινής, ενώ η συμμετοχή των ενδιαφερόμενων (επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών) τόσο από τη Λέσβο όσο και τη Λήμνο, ήταν πολύ μεγάλη, αφού συμμετείχαν περισσότερα από 180 άτομα.

Ο κ. Γ. Κορομηλάς, εισηγητής του σεμιναρίου και καταξιωμένος στον χώρο των Οικονομικών, παρουσίασε την νέα πραγματικότητα για τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες σχετικά με την υποχρέωση αυτών στην τήρηση πλέον ηλεκτρονικών βιβλίων, την διαδικασία της ηλεκτρονικής διαβίβασης των δεδομένων κ. α., ενώ απάντησε και σε πληθώρα ερωτήσεων των συμμετεχόντων οι οποίοι καλούνται να αντιμετωπίσουν μια νέα πραγματικότητα.

Από την πλευρά τους οι Διοικήσεις του Επιμελητηρίου Λέσβου και της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Λέσβου, ικανοποιημένοι από την απήχηση του σεμιναρίου, εξετάζουν το ενδεχόμενο το εν λόγω σεμινάριο να επαναληφθεί στο άμεσο μέλλον, και εφόσον έχει ξεκινήσει η υποχρεωτική εφαρμογή των ηλεκτρονικών βιβλίων, από όλους τους επαγγελματίες, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν εκ νέου τυχόν προβλήματα που θα προκύψουν.

To top