Πέθανε ο ηθοποιός Χρήστος Μπίρος

Πέθανε ο ηθοποιός Χρήστος Μπίρος

Τη Μεγάλη Δευτέρα έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών, ο ηθοποιός Χρήστος Μπίρος, σκορπώντας θλίψει στον καλλιτεχνικό χώρο.

Το θλιβερό νέο γνωστοποίησε η Κάκια Ιγερινού με ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

«Μεγάλη Δευτέρα 2023 αποχαιρετούμε με οδύνη τον πολυαγαπημένο φίλο και συνεργάτη Χρήστο Μπίρο», έγραψε η Κάκια Ιγερινού στη λεζάντα της ανάρτησής της.

Ο Χρήστος Μπίρος γεννήθηκε στην Εράτυρα Κοζάνης στις 5 Φεβρουαρίου 1950. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Μακεδονικού Ωδείου Θεσσαλονίκης. Συνεργάστηκε με το Ε.Λ.Θ. του Μάνου Κατράκη, το Αττικό Θέατρο του Αντώνη Ξενάκη, τον θίασο Φαίδωνα Γεωργίτση – Μπέτυς Αρβανίτη και με το Κ.Θ.Β.Ε. από το 1969. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, είχε την τύχη να συνεργαστεί με πολλούς σπουδαίους ηθοποιούς και ανθρώπους του θεάτρου, ενώ συμμετείχε στις παραστάσεις που ανέβασε το Εθνικό Θέατρο στην Επίδαυρο, Οιδίπους τύραννος του Σοφοκλή και Βάτραχοι του Αριστοφάνη, και στην Κεντρική Σκηνή με τους Εκατομμυριούχους της Νάπολης του Εντουάρντο ντε Φιλίπο.

Στην τηλεόραση πρωταγωνίστησε σε περισσότερες από 40 αυτοτελείς σειρές και σήριαλ, όπως: Περί Ανέμων και υδάτων, Ο συμβολαιογράφος, Οικογένεια Ζαρντή, Ζωή πατίνι, Η αγία τετράδα, Οι ιερόσυλοι, Δέκα μικροί Μήτσοι, Επτά θανάσιμες Πεθερές κ.ά.

Στον κινηματογράφο έπαιξε στις ταινίες Δι’ ασήμαντον, Πανικός στα σχολεία, Ο δράκος, ΒΙΟΣ + πολιτεία, Γαμήλιο πάρτι.

Επίσης, ασχολήθηκε με την διαφήμιση συμμετέχοντας σε περισσότερα από 10 σποτ για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο, συνεργαζόμενος με μεγάλες διαφημιστικές εταιρείες.

 

To top