Το Προσκοπικό Εκπαιδευτικό Περιβαλλοντικό Κέντρο Ασωμάτου πήρε και πάλι ζωή

Το Προσκοπικό Εκπαιδευτικό Περιβαλλοντικό Κέντρο Ασωμάτου πήρε και πάλι ζωή

Ξεκίνησε και πάλι η λειτουργία του Προσκοπικού Εκπαιδευτικού Περιβαλλοντικού Κέντρου Ασωμάτου, μετά από 3,5 χρόνια διακοπής, λόγω σοβαρών ζημιών που προήλθαν από την εισροή μεγάλης ποσότητας νερού στο κτήριο, λόγω βλάβης στο δίκτυο. Ήδη το Προσκοπικό Κέντρο έχει δεχθεί προσκοπικά τμήματα που ξανάρχισαν με την παρουσία τους να ξαναζωντανεύουν το όμορφο ορεινό χωριό στις παρυφές του Λεσβιακού Ολύμπου.

Στο Προσκοπικό Εκπαιδευτικό Κέντρο στον Ασώματο πραγματοποιήθηκαν σημαντικές εργασίες επισκευής και εκσυγχρονισμού. Ανάμεσα τους η δημιουργία νέων απολύτως ασφαλών ηλεκτρολογικών και υδραυλικών δικτύων και νέων σύγχρονων χώρων υγιεινής, η επισκευή της στέγης, η αντικατάσταση κουφωμάτων και ξύλινων δαπέδων που είχαν καταστραφεί, η κατασκευή νέων επίπλων κουζίνας και η αγορά νέων συσκευών για αυτήν, η εγκατάσταση μηχανημάτων κλιματισμού και άλλες. Επίσης κλαδεύτηκε και καθαρίστηκε η μεγάλη αυλή και ο περιβάλλων χώρος του Κέντρου προκειμένου εκεί να πραγματοποιούνται υπαίθριες εκπαιδευτικές προσκοπικές δράσεις.
Στο σύνολο τους οι εργασίες αυτές πραγματοποιήθηκαν με απευθείας χρηματοδότηση τους από την Περιφέρεια βορείου Αιγαίου και χορηγίες φιλοπροσκόπων, μελών και παλιών μελών της Κίνησης.

Στο Προσκοπικό Εκπαιδευτικό Κέντρο Ασωμάτου δόθηκε στη νέα φάση της λειτουργίας του το όνομα του αείμνηστου παλιού Προσκόπου και μέλους της Προσκοπικής Κίνησης Μανώλη Κοντέλλη. Στη γνωστή εταιρεία «Ιωάννης Εμμ. Κοντέλλης Βιομηχανία και Εμπόριον Αυτοκινήτων – Γενικαί επιχειρήσεις και αντιπροσωπίες Α.Ε» ανήκει του κτήριο στο οποίο στεγάζεται το Προσκοπικό Εκπαιδευτικό Κέντρο, η οποία και το κατασκεύασε ως παιδικό σταθμό τη δεκαετία του 1950 για τις ανάγκες των οικογενειών του χωριού που κάπου έπρεπε να αφήνουν τα παιδιά στη διάρκεια της ελαιοσυγκομιδής. Επί πολλά χρόνια λειτούργησε ως τέτοιο μέχρις ότου ελλείψει παιδιών έπαψε να λειτουργεί.

To top