Ερώτηση ΛΑΣ για τα μέτρα που ελήφθησαν μετά τα απανωτά κρούσματα σε μονάδα υγείας στη Χίο

Ενημέρωση για τα μέτρα που ελήφθησαν μετά τα απανωτά κρούσματα covid -19 σε ιδιωτική μονάδα υγείας στη Χίο ζήτησε σε ερώτηση που κατέθεσε προς τον Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Παντελή Βρουλή η επικεφαλής της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση Βορείου Αιγαίου Αγλαϊα Κυρίτση .

“Σας είναι γνωστό ότι σε Ιδιωτική Μονάδα Υγείας στο νησί μας παρουσιάστηκαν επτά θετικά κρούσματα Covid -19, εκ των οποίων τα έξι ασυμπτωματικά, ενώ αργά χθες δημοσιοποίηθηκε και ο θάνατος 86χρονου.

Οι ασθενείς μεταφέρθηκαν στο  Γενικό νοσοκομείο της Χίου καταλαμβάνοντας-σύμφωνα με πληροφορίες- κλίνες Covid-19, σε ειδικά διαμορφωμένα κοντέινερ στα οποία χρησιμοποιούνταν για την ημερησια νοσηλεία πολυμεταγγιζόμενων και χημειοθεραπευόμενων ασθενών για τους οποίους αναζητούνται τώρα νέοι χώροι  ημερήσιας νοσηλείας.

Οι οδηγίες του ΕΟΔΔΥ είναι σαφείς (17-4-20) στην παρ,3 της σελ.3  (Νοσηλεία ασθενών με πιθανή ή επιβεβαιωμένη λοίμωξη Covid-19):  « θα πρέπει να νοσηλεύονται σε επαρκώς αεριζόμενο μονόκλινο θάλαμο με ατομική τουαλέτα και την πόρτα κλειστή ή μπορούν να συν-νοσηλεύονται με άλλον ασθενή με πιθανή ή επιβεβαιωμένη λοίμωξη από τον ιό … με τον ίδιο αναπνευστικό παθογόνο ιό …» αναφέρει χαρακτηριστικά η κα. Κυρίτση.

Η ίδια θέτει μια σειρά ερωτήματα και ζητά ενημέρωση για τα εξής από τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη:

-Έχει γίνει ιχνηλάτηση από τη μονάδα του ΕΟΔΔΥ στο νοσοκομείο, εαν όχι γιατί;

-Οι ήδη νοσηλευόμενοι, ηλικιωμένοι και χρόνια πάσχοντες κυρίως αυτοί οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε άλλους χώρους του νοσοκομείου είναι εμβολιασμένοι; αν όχι γιατί;

-Τι μέτρα λήφθηκαν για την προστασία ασθενών και εργαζόμενου προσωπικού;

-Έχει πραγματοποιηθεί ακύρωση και αναβολή προγραμματισμένων επισκέψεων στην εν λόγω Ιδιωτική μονάδα;

-Έγινε η αναγκαία απολύμανση των χώρων της Ιδιωτικής μονάδας υγείας;

-Υπάρχει σταθερός έλεγχος των ασθενών και επισκεπτών για Covid-19;

-Έχει πραγματοποιηθεί στην Ιδιωτική μονάδα υγείας εκπαίδευση του προσωπικού για Covid-19;

 

To top