Ερώτηση ΛΑΣ για τα μέτρα που ελήφθησαν μετά τα απανωτά κρούσματα σε μονάδα υγείας στη Χίο

Ερώτηση ΛΑΣ για τα μέτρα που ελήφθησαν μετά τα απανωτά κρούσματα σε μονάδα υγείας στη Χίο

Ενημέρωση για τα μέτρα που ελήφθησαν μετά τα απανωτά κρούσματα covid -19 σε ιδιωτική μονάδα υγείας στη Χίο ζήτησε σε ερώτηση που κατέθεσε προς τον Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Παντελή Βρουλή η επικεφαλής της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση Βορείου Αιγαίου Αγλαϊα Κυρίτση .

“Σας είναι γνωστό ότι σε Ιδιωτική Μονάδα Υγείας στο νησί μας παρουσιάστηκαν επτά θετικά κρούσματα Covid -19, εκ των οποίων τα έξι ασυμπτωματικά, ενώ αργά χθες δημοσιοποίηθηκε και ο θάνατος 86χρονου.

Οι ασθενείς μεταφέρθηκαν στο  Γενικό νοσοκομείο της Χίου καταλαμβάνοντας-σύμφωνα με πληροφορίες- κλίνες Covid-19, σε ειδικά διαμορφωμένα κοντέινερ στα οποία χρησιμοποιούνταν για την ημερησια νοσηλεία πολυμεταγγιζόμενων και χημειοθεραπευόμενων ασθενών για τους οποίους αναζητούνται τώρα νέοι χώροι  ημερήσιας νοσηλείας.

Οι οδηγίες του ΕΟΔΔΥ είναι σαφείς (17-4-20) στην παρ,3 της σελ.3  (Νοσηλεία ασθενών με πιθανή ή επιβεβαιωμένη λοίμωξη Covid-19):  « θα πρέπει να νοσηλεύονται σε επαρκώς αεριζόμενο μονόκλινο θάλαμο με ατομική τουαλέτα και την πόρτα κλειστή ή μπορούν να συν-νοσηλεύονται με άλλον ασθενή με πιθανή ή επιβεβαιωμένη λοίμωξη από τον ιό … με τον ίδιο αναπνευστικό παθογόνο ιό …» αναφέρει χαρακτηριστικά η κα. Κυρίτση.

Η ίδια θέτει μια σειρά ερωτήματα και ζητά ενημέρωση για τα εξής από τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη:

-Έχει γίνει ιχνηλάτηση από τη μονάδα του ΕΟΔΔΥ στο νοσοκομείο, εαν όχι γιατί;

-Οι ήδη νοσηλευόμενοι, ηλικιωμένοι και χρόνια πάσχοντες κυρίως αυτοί οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε άλλους χώρους του νοσοκομείου είναι εμβολιασμένοι; αν όχι γιατί;

-Τι μέτρα λήφθηκαν για την προστασία ασθενών και εργαζόμενου προσωπικού;

-Έχει πραγματοποιηθεί ακύρωση και αναβολή προγραμματισμένων επισκέψεων στην εν λόγω Ιδιωτική μονάδα;

-Έγινε η αναγκαία απολύμανση των χώρων της Ιδιωτικής μονάδας υγείας;

-Υπάρχει σταθερός έλεγχος των ασθενών και επισκεπτών για Covid-19;

-Έχει πραγματοποιηθεί στην Ιδιωτική μονάδα υγείας εκπαίδευση του προσωπικού για Covid-19;

 

To top