Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Λήμνου για την επίσκεψη Γκάγκα:« Δεν μας αρκούν οι διαπιστώσεις για τις ελλείψεις γιατρών περιμένουμε λύσεις»

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Λήμνου για την επίσκεψη Γκάγκα:« Δεν μας αρκούν οι διαπιστώσεις για τις ελλείψεις γιατρών περιμένουμε λύσεις»

Με αφορμή την επίσκεψη της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα  στη Λήμνο για την εκπροσώπηση της κυβέρνησης στις επετειακές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου, η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Λήμνου τονίζει ότι οι διαπιστώσεις για τα προβλήματα έλλειψης ιατρικού προσωπικού δεν λύνουν το πρόβλημα και ότι προσωρινή μετακίνηση αναισθησιολόγου για 15 ημέρες δεν καλύπτει την πολύ σοβαρή έλλειψη που υπάρχει στο Νοσοκομείο της Λήμνου.

Με ιδιαίτερη χαρά, είναι αλήθεια, μάθαμε για την εκπροσώπηση της Κυβέρνησης, σε υπουργικό επίπεδο, στις εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου 2023.
Η χαρά μας μεγάλωσε όταν, εντελώς τυχαία, συνέπεσε και με την ταυτόχρονη μετακίνηση αναισθησιολόγου για 15ημέρες, για να καλυφθούν πρόσκαιρα, οι ανάγκες του Νοσοκομείου Λήμνου και των κατοίκων του νησιού μας.
Προσδοκούμε σε ανάλογες συχνές επισκέψεις, οι οποίες είμαστε βέβαιοι ότι θα συνδυάζονται με μετακινήσεις αναισθησιολόγων, ιδίως τώρα που διανύουμε προεκλογική περίοδο.
Ήταν ιδιαιτέρα θετικό ότι εκπρόσωπος της Κυβέρνησης ήταν η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, κα Ασημίνα  Γκάγκα, οι αρμοδιότητες της οποίας, σαφώς, άπτονται του βασικού προβλήματος που απασχολεί τους κατοίκους του ακριτικού νησιού μας και είναι οι ποιοτικές και ποσοτικές παροχές υπηρεσιών υγείας από το Ε.Σ.Υ., άρα και η πλήρης κάλυψη με γιατρούς, των απαραίτητων έστω ειδικοτήτων, ώστε να διασφαλίζεται η αντιμετώπιση τακτικών και έκτακτων περιστατικών.
Αντίθετα, λοιπόν, από όσα είχαμε μια αμυδρή ελπίδα ότι θα δρομολογηθούν, η κα. Γκάγκα, απλά διαπίστωσε και παραδέχτηκε κι εκείνη, όπως κάθε απλός πολίτης τα προβλήματα του Νοσοκομείου μας.
Δυστυχώς δηλαδή για εμάς, η αρμόδια Υπουργός, άρα και η Κυβέρνηση περιορίζεται να διαπιστώνει τα προβλήματα και να συμπάσχει μαζί μας. Αλλά δεν είναι αυτός ο ρόλος της! Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της, όφειλε να κινηθεί για την επίλυση τους. Κι αφού, όπως μας λένε τα προβλήματα είναι χρονίζοντα και γνωστά από την προηγούμενη, της ανάληψης των καθηκόντων της προεκλογική περίοδο, μήπως μπορούν να μας πουν και τι έκαναν για να τα λύσουν; Μόνο διαβεβαιώσεις ότι πρόσφατα κάποια από αυτά έχουν δρομολογηθεί αλλά χρειάζεται χρόνος για να αποδώσουν αποτελέσματα. Πολύ σωστά, όμως έχουν περάσει σχεδόν τέσσερα χρόνια από την ανάληψη της εξουσίας από την παρούσα Κυβέρνηση. Στο ίδιο έργο έχουμε υπάρξει θεατές και από την προηγούμενη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που θα τα έλυνε, άλλα η επίσπευση κατά δύο ολόκληρους μήνες των εκλογών δεν το επέτρεψε. Είμαστε σίγουροι ότι θα ακούσουμε την ίδια δικαιολογία. Άλλωστε και οι δύο κυβερνήσεις, η προηγούμενη και η απερχόμενη έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι τελευταίοι δυο μήνες της κυβερνητικής τους ζωής, που ποτέ δεν ολοκληρώθηκαν, θα έλυναν τα προβλήματα.
Για όλα αυτά, εμείς τους απαντάμε: Το δημόσιο σύστημα υγείας, για να το υπηρετείς και να το ενισχύεις, πρέπει να το πιστεύεις κιόλας. Και αυτή η κυβέρνηση δεν το πιστεύει. Τέσσερα χρόνια τώρα, το πολεμάει και κάνει ό,τι μπορεί, με την πολιτική της, για να το διαλύσει.
Από τον Τομέα Επικοινωνίας
της Ν.Ε του ΠΑΣΟΚ -Κινήματος Αλλαγής Λήμνου

To top