Συνάντηση Παναγιώτη Χριστόφα με τον Εμπορικό Σύλλογο Μυτιλήνης

Συνάντηση Παναγιώτη Χριστόφα με τον Εμπορικό Σύλλογο Μυτιλήνης

Τον Πρόεδρο και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης συνάντησαν σήμερα, Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023, ο υποψήφιος Δήμαρχος Μυτιλήνης, κ. Παναγιώτης Χριστόφας και συνεργάτες του, στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιούνται με φορείς ως μέρος της διαδικασίας ανοιχτής διαβούλευσης των προτάσεων της αυτοδιοικητικής κίνησης «ΜΠΡΟΣΤΑ».

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα ανοιχτά ζητήματα και τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι έμποροι της πόλης, όπως επίσης και στο πώς θα μπορούσε να συνεργαστεί ο Δήμος Μυτιλήνης και ο Εμπορικός Σύλλογος, για την επίλυσή τους ή για κοινό μέτωπο διεκδικήσεων, σε ό,τι αφορά ζητήματα εκτός αρμοδιότητας της αυτοδιοίκησης.
Ειδική αναφορά έγινε στο ζήτημα της πεζοδρόμησης και της βελτίωσης της εικόνας της οδού Ερμού, της «βιτρίνας» της εμπορικής ταυτότητας της Μυτιλήνης, αλλά και στους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να αποκτήσει ξανά ζωή η περιοχή της παλιάς αγοράς της πόλης. Επιπλέον, συζητήθηκε η ανάγκη παρεμβάσεων, όπως η διαμόρφωση χώρων στάθμευσης και ο σχεδιασμός δημόσιας συγκοινωνίας, που μπορούν να διευκολύνουν τη λειτουργία της αγοράς και η διευθέτηση καθημερινών ζητημάτων, όπως η καθαριότητα.

Κοινή θέση όλων ήταν πως στόχος της Δημοτικής Αρχής θα πρέπει να είναι η διαμόρφωση μιας καλαίσθητης και λειτουργικής πόλης, φιλική σε κατοίκους και επισκέπτες, καθώς μεταξύ άλλων έτσι θα ενισχυθεί και η αγορά της. Επιπλέον, ο υποψήφιος Δήμαρχος Μυτιλήνης τόνισε την ανάγκη να υλοποιηθούν δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας επιπρόσθετα και παράλληλα με τη στρατηγική βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, και επεσήμανε πόσο χρήσιμο είναι ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης, όπως και άλλοι αντίστοιχοι συλλογικοί φορείς, μέσω συνεχούς διαβούλευσης, να συμμετέχουν ενεργά στη διαμόρφωση πολιτικών για τον Δήμο.

To top