Παρατηρώντας άγριες ορχιδέες στο Πάρκο του Απολιθωμένου Δάσους

Παρατηρώντας άγριες ορχιδέες στο Πάρκο του Απολιθωμένου Δάσους

Η περιοχή του Απολιθωμένου Δάσους και ιδιαίτερα το Πάρκο στην θέση Κύρια Απολιθωμένη, αποτελεί ένα σπάνιο βιότοπο για τις ορχιδέες, ένα φυσικό πλούτο ενδημικών ειδών και αξιοθαύμαστης ποικιλότητας, που κατά την περίοδο της ανθοφορίας, δημιουργούν μια ιδανική θέση για την παρατήρηση και αναγνώριση της άγριας χλωρίδας στη Δυτική Λέσβο.

Το πάρκο του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, πέρα από τα εντυπωσιακά απολιθωμένα δένδρα που φιλοξενεί, αναδεικνύει την μοναδικότητα του και με τις άγριες ορχιδέες που βρίσκονται στην περίοδο ανθοφορίας τους. Το Πάρκο αποτελεί ένα σπάνιο βιότοπο για τις ορχιδέες, ένα φυσικό πλούτο ενδημικών ειδών και αξιοθαύμαστης ποικιλότητας κατά την περίοδο της ανθοφορίας, δημιουργούν μια ιδανική θέση για την παρατήρηση και αναγνώριση της άγριας χλωρίδας στη Δυτική Λέσβο.
Το πάρκο του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, ένα μοναδικό μνημείο παγκόσμιου ενδιαφέροντος, στολίζεται την άνοιξη με πανδαισία χρωμάτων, καθώς για λίγους μήνες οι υπέροχες άγριες ορχιδέες θα ανθοφορούν, καθιστώντας τα υπαίθρια πάρκα του Απολιθωμένου Δάσους μαγευτικά τοπία για την παρατήρηση και αναγνώριση ειδών ορχιδέας στη πατρίδα του Θεόφραστου, ενώ παράλληλα  αποτελεί και εξαιρετικό οικότοπο, με παραπάνω από 280 διαφορετικά είδη φυτών.

Η περίφραξη του Πάρκου διαχωρίζει την προστατευόμενη περιοχή από τους γύρω βοσκότοπους και προστατεύει την άγρια χλωρίδα και ειδικότερα τον μεγαλύτερο και σημαντικότερο οικότοπο της ορχιδέας Ophrys lesbis, που αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικότερα είδη ορχεοειδών της Ελλάδας.

To top