Επισκέψεις Ιάσωνα Πιπίνη στο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας

Επισκέψεις Ιάσωνα Πιπίνη στο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας

Το «Νοσοκομείο Μυτιλήνης, το ΕΚΑΒ αλλά και τα Κέντρα Υγείας Καλλονής και Πολιχνίτου θα επισκεφθεί την Τετάρτη και την Πέμπτη ο Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού  Ιάσων Πιπίνης, προκειμένου να συζητήσει με εργαζόμενους αλλά και με κατοίκους τα ζητήματα που αφορούν στον τομέα της υγείας.

«Έχω πει πολλές φορές, δημόσια, ότι προσωπικά πιστεύω πως η ενίσχυση του συστήματος υγείας πρέπει να γίνει η πρώτη προτεραιότητα για τη Λέσβο και είναι καιρός πια σε αυτό να συμφωνήσουν όλοι», τονίζει σε ανάρτηση του στο διαδίκτυο ο κ. Πιπίνης.

Ο κ. Πιπίνης επισημαίνει πως «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τα τελευταία χρόνια έχει ενισχύσει σημαντικά τη Λέσβο στον τομέα της υγείας και με προσωπικό και με εξοπλισμό, ωστόσο αναγνωρίζω πως υπάρχουν κενά, που ορισμένες φορές έρχονται στην επιφάνεια με τέτοιο τρόπο που προκαλούν ανησυχία στους πολίτες», ενώ αφήνει αιχμές για «παράγοντες με αρμοδιότητα», καθώς όπως υποστηρίζει «ορισμένα από τα κενά οφείλονται στο γεγονός ότι δεν έφθασαν έγκαιρα και με σαφήνεια στην κεντρική κυβέρνηση, ως προτεραιότητα».

Ο κ. Πιπίνης προσθέτει: «Πριν από περίπου έναν χρόνο έδωσα δείγματα γραφής για τις προτεραιότητες που πιστεύω ότι πρέπει να δώσουμε στη Λέσβο και μεσολάβησα για να έρθει στο Μόλυβο, τους θερινούς μήνες, ένα επανδρωμένο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Λύθηκε έτσι το πρόβλημα στο νησί; Προφανώς και όχι. Εγώ όμως, χωρίς καν να έχω αρμοδιότητα, αυτό μπόρεσα να κάνω και το έκανα, για δυο λόγους: Ο ένας είναι ουσιαστικός, γιατί ωφελήθηκαν εκατοντάδες συμπολίτες μας, και ο άλλος είναι συμβολικός, θέλοντας να δείξω ότι το σύστημα υγείας για εμένα είναι η πρώτη προτεραιότητα και ότι το νησί χρειάζεται περισσότερα ασθενοφόρα και προσωπικό, τόσο στο νοσοκομείο, όσο και στα Κέντρα Υγείας», καταλήγει ο κ. Πιπίνης.

To top