Μαζική συμμετοχή φορέων στην απεργία της Τετάρτης

Μαζική συμμετοχή φορέων στην απεργία της Τετάρτης

Μαζικό κάλεσμα  φορέων και σωματείων εργαζομένων της Λέσβου στην  απεργιακή κινητοποίηση που προκήρυξε για την Τετάρτη 8 Μαρτίου, το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και συμμετέχουν εκπαιδευτικοί, αγρότες, εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα κ.α.

 

Αναλυτικά στην αυριανή κινητοποίηση συμμετέχουν:

-Ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου συμμετέχει στην κήρυξη της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης που αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. προκειμένου να απαιτήσει και να επιτύχει την ανάκληση των ρυθμίσεων του Ν. 4940/2022 που αφορούν στην αντιδραστική στοχοθεσία και αξιολόγηση για τους υπαλλήλους των Δημόσιων Υπηρεσιών, Υπουργείων, Δήμων, Περιφερειών, Ε.Φ.Κ.Α. και λοιπών φορέων του Δημοσίου, καλώντας όλους τους εμπλεκόμενους υπαλλήλους και προϊσταμένους από όλες τις διαδικασίες και όλα τα στάδια όπως αυτά προβλέπονται από τον Ν. 4940/2022 με έναρξη της αξιολογικής περιόδου του έτους 2023.

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου καλεί όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα στο νησί, όλους τους συναδέλφους στα εμπορικά καταστήματα, τα σούπερ μάρκετ, στις δομές και τις οργανώσεις του προσφυγικού, στις τράπεζες, στο αεροδρόμιο και αλλού, να απεργήσουν και να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση της Τετάρτης στις 11:00 στην Πλατεία Σαπφούς

Σύλλογος Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λέσβου καλεί τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τους φοιτητές, ακόμα και τους γονείς, να συμμετέχουν στον αγώνα, υπερασπιζόμενοι  το δικαίωμα στη μόρφωση για όλα τα παιδιά, σε ένα σύγχρονο, ασφαλές, δημόσιο και δωρεάν σχολείο, διεκδικώντας ασφάλεια στις μεταφορές, δικαίωμα στη μόρφωση και στην υγεία με κοινωνικό κράτος στην υπηρεσία των πολιτών.

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καλεί τους αγρότες στην απεργία απαιτώντας άμεσα μέτρα προστασίας, Κέντρα Υγείας πλήρως εξοπλισμένα με τεχνολογικό, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, παντού στην ύπαιθρο, ασφαλή μέσα μεταφοράς ασφαλές οδικό δίκτυο, αλλά και αγροτική οδοποιία βατή για την προσέγγιση στις δουλειές τους.

-Η ΕΛΜΕ Λέσβου εκφράζει τη θλίψη της για την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη και την οργή της απέναντι στις εγκληματικές πολιτικές που οδηγούν στην απαξίωση της ανθρώπινης ζωής, καλεί όλους τους εργαζόμενους και το λαό να συμμετέχουν στην απεργία της Τετάρτης ώστε να μπει τέρμα στη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το δολοφονικό έγκλημα των Τεμπών.

-Ο Σύλλογος Εθελοντών Καλλονής και ο Εμπορικός σύλλογος Καλλονής, με το αίσθημα της ευθύνης και το αίσθημα της θλίψης, αποφάσισε  να διαμαρτυρηθεί για την τραγωδία στα Τέμπη με μια ειρηνική πορεία που θα ξεκινήσει από το Γυμνάσιο της Καλλονής την Τετάρτη 12 το μεσημέρι.

-Ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης, τιμώντας την 8η Μαρτίου που είναι η μέρα της γυναίκας, καλεί όλες τις γυναίκες της Λέσβου να συμμετέχουν στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου σε κινητοποίηση για το έγκλημα στα Τέμπη, για να εκφράσουν τη μαζική, μαχητική καταδίκη της πολιτικής που καταδικάζει τις οικογένειές στην φτώχεια, στην ανασφάλεια και στο θάνατο.

-Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΔΕΥΑ Λέσβου, καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην απεργία, απαιτώντας να σταματήσει κάθε διαδικασία ιδιωτικοποίησης των νερών μέσω της ΡΑΑΕΥ ή των ΣΔΙΤ και να αποσυρθεί το νομοσχέδιο.

–  Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών, καλεί όλους τους συναδέλφους να δώσουν βροντερό παρόν στην απεργία, συνεχίζοντας τον αγώνα για Υγεία και Ασφάλεια σε Μέσα και Υποδομές.

Ένωση Ιατρών ΕΣΥ καλεί όλους τους υγειονομικούς  αλλά και όλους τους εργαζόμενους , τους ανέργους, τους φοιτητές, μαθητές, συνταξιούχους και όλο το λαό της Λέσβου στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11π.μ στην πλατεία Σαπφούς.

To top