Απεργεί την Τετάρτη ο Σύλλογος Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Απεργεί  την Τετάρτη ο Σύλλογος Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Τη συμμετοχή του στις Πανελλαδικές κινητοποιήσεις  την Τετάρτη 8 Μαρτίου για την τραγωδία στα Τέμπη, ανακοίνωσε ο Σύλλογος Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Αιγαίου εκφράζοντας τη διαμαρτυρία του για την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του δημόσιου τομέα στις μεταφορές, την υγεία, την παιδεία.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Η βαθιά μας οδύνη για την άδικη απώλεια δεκάδων συμπολιτών μας στην τραγωδία των Τεμπών δεν θα γίνει σιωπή. Το οφείλουμε στα αθώα θύματα, στους δικούς τους και δικούς μας ανθρώπους, στους εργαζόμενους, τις εργαζόμενες, στη νεολαία της χώρας μας.

Συμμετέχουμε στην απεργία την Τετάρτη 8 Μαρτίου που κήρυξαν οι εργαζόμενοι/ες στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, ενάντια στην πολιτική της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης του δημόσιου τομέα, στις μεταφορές, στην υγεία, στην παιδεία. Αυτή η πολιτική οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε πολύ επικίνδυνους δρόμους. Επικίνδυνους όχι μόνο για την υγεία αλλά για την ίδια τη ζωή των συνανθρώπων μας, της νεολαίας αυτού του τόπου. Θα δώσουμε όλες τις δυνάμεις που διαθέτουμε για ασφαλείς μεταφορές, για δημόσια και δωρεάν υγεία, για πλήρως στελεχωμένα και εξοπλισμένα νοσοκομεία, για ασφαλή σχολεία και πανεπιστήμια, για δημόσια και δωρεάν παιδεία σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης».

 

To top