Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την Αξιοποίηση και Ανάδειξη του Φυσικού Πλούτου μέσω της Χρήσης Ψηφιακών Εφαρμογών

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την Αξιοποίηση και Ανάδειξη του Φυσικού Πλούτου μέσω της Χρήσης Ψηφιακών Εφαρμογών

  Διήμερες Δράσεις στο πλαίσιο του έργου: «Αξιοποίηση και Ανάδειξη του Φυσικού Πλούτου μέσω της Χρήσης Ψηφιακών Εφαρμογών: Η περίπτωση του Μολύβου και της Πέτρας του Δήμου Δυτικής Λέσβου» που υλοποιείται στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού προγράμματος «ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ 2020» του Πράσινου Ταμείου, πραγματοποιήσαν στις 4 & 5 Μαρτίου 2023 ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου και το Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστήμιου Αιγαίου.

Συντονιστής της ημερίδας ήταν ο πρόεδρος του Φορέα Τουρισμού Μολύβου Νικόλαος Μόλβαλης που έκανε μια μικρή αναφορά στον έργο του Φορέα και χαιρετισμούς έκαναν: ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Μουτζούρης Κώστας, η πρόεδρος του ΝΠΔΔ Δήμου Δυτικής Λέσβου Κα Βατή Αφροδίτη με σύντομη αναφορά για την σημασία της ανάδειξης των μονοπατιών για τον τουρισμό, ο Διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου κ. Νίκος Ζούρος όπου και ανέδειξε τα γεωλογικά χαρακτηριστικά της Λέσβου με ιδιαίτερη αναφορά στον γεωλογικό χώρο του Λεπετύμνου.

Από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου Διεύθυνση Τουρισμού, Αθλητισμού, Πολιτισμού, Δια Βίου Μάθησης & Απασχόλησης Κυκλάδων – Τμήμα Αθλητισμού και Πολιτισμού εισήγηση έκανε ο κ. Τάσος Αναστασίου με ειδική αναφορά για τον πεζοπορικό τουρισμό στην Ελλάδα και το νομικό πλαίσιο που τον διέπει, τα προβλήματα και τις απειλές στο πλαίσιο προστασίας των περιπατητικών διαδρομών και πως ο πεζοπορικός τουρισμός συμβάλει στην βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη των Κυκλάδων.

Η κυρία Όλγα Καραγιάννη Συντονίστρια εγχειρήματος Andros Routes τοποθετήθηκε και μας εξήγησε πως η Άνδρος εξελίχθηκε μέσα στα χρόνια σε διεθνή πεζοπορικό προορισμό, τι προσπάθειες έγιναν για να στεφθεί με επιτυχία αυτό το εγχείρημα και την σημασία της εθελοντικής προσφοράς για την διατήρηση και φροντίδα των περιπατητικών διαδρομών.

Στο τέλος ο κ. Ευαγγελινός Κωσταντίνος αναφέρθηκε στην σύμπραξη των φορέων για την πραγματοποίηση του έργου και η κα Μπερτόλη Κορίνα, μέλος της ομάδας έργου Σύμπραξης, έκανε την παρουσίαση στους παρεβρισκομένους της πρώτης ψηφιακής διαδραστικής εφαρμογής –Hiking on Lesvos “The Other Aegean” – Περιπατητικών Διαδρομών της Βορειοδυτικής Λέσβου.

Την Κυριακή 5 Μαρτίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Διημέρου, πραγματοποιήθηκε διαδραστική περιπατητική διαδρομή με κύριο σκοπό την εξοικείωση με την εφαρμογή στο πεδίο. Το σημείο εκκίνησης ήταν έναντι του Δημοτικού Σχολείου της Πέτρας με κατεύθυνση την Αγία Φωτιά, Λιγώνα, προς Βαφειό, Άγιο Δημήτριο (Μοναστηρέλια), Λιγώνα, Πετρί και επιστροφή μέσου του δρόμου στο σημείο εκκίνησης.

 

To top