Ενημερωτική εκδήλωση στο Λεπέτυμνο “Η σεισμική ακολουθία της 7ης Ιανουαρίου 2023”

Ενημερωτική εκδήλωση στο Λεπέτυμνο “Η σεισμική ακολουθία της 7ης Ιανουαρίου 2023”

Με αφορμή τη σεισμική ακολουθία της 7ης Ιανουαρίου 2023 στη Λέσβο, την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου στις 18:30, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην αίθουσα του Νηπιαγωγείου Λεπετύμνου.

Μετά από πρόσκληση από την Κοινότητα Λεπετύμνου προς τον Καθηγητή του Τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Νικόλαο Ζούρο, Διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική παρουσίαση – συζήτηση σχετικά με την πρόσφατη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχής της Βόρειας Λέσβου, τον σεισμικό κίνδυνο που αντιμετωπίζει η περιοχή καθώς και μέτρα προστασίας για την αποφυγή καταστροφών. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από την Τοπική Κοινότητα και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λεπετύμνου η Αναγέννηση».
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιασθούν στοιχεία για την σεισμική ακολουθία της 7ης Ιανουαρίου 2023 με επίκεντρο στην περιοχή του Λεπετύμνου, τα στοιχεία από την υπαίθρια έρευνα της ερευνητικής ομάδας του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην περιοχή της Βόρειας Λέσβου, καθώς και στοιχεία για τους πρόσφατους καταστροφικούς σεισμούς στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Τουρκίας και την δυνατότητα ενεργοποίησης νέων ρηγμάτων στην ευρύτερη περιοχή σε σχέση με τον νέο σεισμό της 20ης Φεβρουαρίου 2023.

To top