“Κυκλική Οικονομία στον Αγροτικό Τομέα – Ποιότητα και Πιστοποίηση Αγροτικών Π.Ο.Π.” Ημερίδα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

“Κυκλική Οικονομία στον Αγροτικό Τομέα – Ποιότητα και Πιστοποίηση Αγροτικών Π.Ο.Π.” Ημερίδα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου στις 17:00 στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Γεωγραφίας οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Περιβάλλοντος « ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ» και Γεωγραφίας «ΠΙΤΤΑΚΟΣ» συνδιοργανώνουν ακαδημαϊκή ημερίδα με θέμα «Κυκλική Οικονομία στον Αγροτικό Τομέα – Ποιότητα και Πιστοποίηση Αγροτικών Π.Ο.Π.».

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο κύριος Σέρκος Χαρουτουνιάν, πρόεδρος του ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ και Καθηγητής Χημείας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το γνωστικό αντικείμενο του κυρίου Χαρουτουνιάν αφορά τη «Χημεία των φυσικών και συνθετικών βιοδραστικών προϊόντων», καλύπτοντας ερευνητικά αντικείμενα που εντάσσονται στους τομείς των Τροφίμων, της αξιοποίησης των Φυσικών Προϊόντων, του Περιβάλλοντος-Κυκλικής Οικονομίας και της Ανάπτυξης Φαρμακευτικών Σκευασμάτων-Βιοκτόνων. Έχει συνεργαστεί με τοπικούς φορείς για την ανάδειξη σειράς τοπικών προϊόντων όπως οι οίνοι της Σαντορίνης και το τσίπουρο Τυρνάβου. Έχει συντάξει τους φακέλους πιστοποίησης ως προϊόντων ΠΟΠ για τη «Φάβα Σαντορίνης», το «Τοματάκι Σαντορίνης» και το τυρί «Κασκαβάλ Πίνδου»
Θα πραγματοποιηθούν επίσης ομιλίες από τον:
• κ. Μιχάλη Φουντουλάκη, Επίκουρο Καθηγητή «Οικολογικής Μηχανικής και Περιβαλλοντικής Βιοτεχνολογίας» (Τμήμα Περιβάλλοντος, Πανεπιστήμιο Αιγαίου) σχετικά με τη Διαχείριση των Αγροκτηνοτροφικών Αποβλήτων και από τον
• κ. Αθανάσιο Κίζο, Καθηγητή «Γεωγραφίας της Υπαίθρου» (Τμήμα Γεωγραφίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου) σχετικά με τα Συστήματα Γεωργίας Ακρίβειας.
Η εκδήλωση είναι ανοικτή σε όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας καθώς και στο ευρύ κοινό.

To top