Τη λειτουργία εξεταστικού κέντρου του ΑΣΕΠ στη Λήμνο ζητά ο Γ. Μπουρνους

Τη λειτουργία εξεταστικού κέντρου του ΑΣΕΠ στη Λήμνο ζητά ο Γ. Μπουρνους

Την αναγκαιότητα προγραμματισμού εξεταστικού κέντρου ΑΣΕΠ στη Λήμνο θέτει με επιστολή του στον Υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς.

Στον πανελλήνιο διαγωνισμό ΑΣΕΠ/2Γ/2022 που θα διεξαχθεί στις 4 Μαρτίου, οι υποψήφιοι από τη Λήμνο υποχρεούνται να μεταβούν σε εξεταστικό κέντρο στην Καβάλα, γεγονός που συνεπάγεται ταλαιπωρία, σοβαρή οικονομική επιβάρυνση (με κόστη μετακίνησης και στέγασης), ενώ η μετάβαση είναι επισφαλής σε περίπτωση ακραίων καιρικών συνθηκών.

Στην επιστολή του, ο Γ. Μπουρνούς ζητά οι κάτοικοι των ακριτικών νησιών να μη τιμωρούνται επειδήζουν μακριά από την ηπειρωτική χώρα και υπενθυμίζει τη συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της νησιωτικότητας, από την οποία απορρέει η υποχρέωση της Πολιτείας να ενεργεί εξισώνοντας ευκαιρίες και αποκαθιστώντας αδικίες μεταξύ νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας.

Ο Βουλευτής Ν. Λέσβου κλείνει την επιστολή του ζητώντας από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών τη λειτουργία εξεταστικού κέντρου ΑΣΕΠ στη Λήμνο.

To top