1η θέση για τον Αστέριο Νιδήμο στους Διασυλλογικούς Αγώνες Λάρισας

1η θέση για τον Αστέριο Νιδήμο στους Διασυλλογικούς Αγώνες Λάρισας

 Ένα έντονο ποδηλατικό Σαββατοκύριακο πέρασε για τον Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου, με τον αθλητή του συλλόγου Αστέριο Νιδήμο να κατατάσσεται  1ος στους Masters (Α-Β-Γ) και 6ος Γενικής overall (Ανδρών, παίδων, εφήβων & Μasters).

Το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε ο αγώνας ατομικής χρονομέτρησης (ανάβαση). Ο αγώνας ξεκίνησε από το Συκούριο και τερμάτισε στη Σπηλιά. Η απόστασή του ήταν 10,9 χλμ. Ο Νιδήμος μ’ έναν δυνατό αγώνα κατετάγει 1ος στους Masters (Α-Β-Γ) και 6ος Γενικής overall (Ανδρών, παίδων, εφήβων & Μasters).
Την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021 ακολούθησε ο Αγώνας δρόμου αντοχής. Η διαδρομή ξεκινούσε από Συκούριο – Ελευθέριο – ΤΕΜΚΑ – Δρόμος Λάρισας – Συκουρίου – και κατέληγε στο Συκούριο (σε 3 στροφές των 33,9 χλμ.με συνολική απόσταση τα 101,7 χλμ.). Εκεί ο αθλητής του ΠοΣυΛε μετά από έναν αγώνα τακτικής, κατάφερε να μείνει στο πελοτόν της κορυφής και μ’ σ’ ένα εξοντωτικό sprint τερματισμού πέτυχε μια 2η θέση στην κατηγορία Μάστερ Α, 2η θέση σε όλους τους Μάστερ (Α-Β-Γ-Δ) και 10η γενικής. Ενδεικτικό της μάχης του τερματισμού είναι ότι μέσα στο ίδιο δευτερόλεπτο που τερμάτισε (1:28:44) τερμάτισαν άλλοι 10 συναθλητές του! Ενώ μέσα στο ίδιο λεπτό (1:28) έγιναν συνολικά 29 τερματισμοί.
Τους αγώνες διοργάνωσε ο Ποδηλατικός Γυμναστικός Σύλλογος Λάρισας σε συνεργασία με το Δήμο Τεμπών.
O Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου συγχαίρει τον αθλητή του, Αστέριο Νιδήμο που εκπροσώπησε επάξια το νησί, την ποδηλασία και τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου

 

 

To top