Ευρωπαϊκές Διακρίσεις για το Γυμνάσιο της Αγιάσου

Ευρωπαϊκές Διακρίσεις για το Γυμνάσιο της Αγιάσου

Γυμνάσιο Αγιάσου, ένα σχολείο με ευρωπαϊκό προσανατολισμό

Το σχολικό έτος 2020-21, παρά τις ομολογουμένως δυσχερέστατες υγειονομικές συνθήκες, λόγω της πανδημίας covid 19 και με δεδομένη την ψυχολογική πίεση των εφήβων, υπήρξε πολύ παραγωγικό για το Γυμνάσιο της Αγιάσου. Το σχολείο είναι προσανατολισμένο στη χρήση ψηφιακών μέσων και στη συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα. Μάλιστα, τον Δεκέμβριο του 2020 πραγματοποιήθηκε μέσω zoom εικονική κινητικότητα εκπαιδευτικών στην Ιταλία για τις ανάγκες των προγραμμάτων Erasmus+ και τον Φεβρουάριο του 2021 εικονική κινητικότητα (μέσω τηλεδιασκέψεων) των μαθητών της B΄ Γυμνασίου στην Εσθονία, αντί για φυσική μετακίνηση μαθητών που ακυρώθηκε λόγω covid.
Το Γυμνάσιο Αγιάσου, κατά το σχολικό έτος 2020-2021   βραβεύτηκε με ευρωπαϊκές ετικέτες ποιότητας για τέσσερα έργα eTwinning που ανέλαβε κατά το σχολικό έτος 2020-21. Ευρωπαϊκή ετικέτα ποιότητας έλαβαν, λοιπόν, τα ακόλουθα προγράμματα:

Medieval cities – a common history of Europe: Ένα έργο που πραγματευόταν την κοινή ιστορία και τις αξίες της Ευρώπης και ευαισθητοποιούσε τους εφήβους στο θέμα της πολυμορφίας και στην έννοια της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.

Digital EU and You?! Module 3: My media choices – my life balance: Το έργο στόχευε στη συζήτηση βασικών θεμάτων και προβληματισμών σχετικά με τη χρήση πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης και στην ανταλλαγή εμπειριών πέραν των εθνικών συνόρων.

The more the merrier: Το έργο αποτελούσε ένα κάλεσμα στους μαθητές διαφόρων χωρών προκειμένου να γιορτάσουν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και τις παραδόσεις των συμμετεχουσών χωρών, μέσα από τα φεστιβάλ, τους εορτασμούς και τις σημαντικότερες για κάθε χώρα μέρες.

Lots of Languages: Το έργο στόχευε να ενθαρρύνει τους μαθητές να μάθουν νέες γλώσσες και να κάνουν δημιουργικές δραστηριότητες επικοινωνώντας με ενδιαφέροντα άτομα από διαφορετικές χώρες.
Για τα προγράμματα αυτά εργάστηκαν μαθητές και των τριών τάξεων του Γυμνασίου και υπεύθυνη για την υλοποίησή τους ήταν η καθηγήτρια Αγγλικών, Αποστολία Μάμμα.

Επίσης, δύο διακρίσεις έλαβε και το ντοκιμαντέρ που παρουσίασε η περσινή Β΄ Γυμνασίου στο Διανησιωτικό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Βορείου και Νοτίου Αιγαίου Cineμάθεια στη Χίο (24-26 Σεπτεμβρίου 2021), με θέμα τη σύνδεση θρησκείας και ξυλογλυπτικής στη Αγιάσο και τίτλο «Οι σκαλιστάδες της πίστης».
Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συμβολή του κ. Κουτσκουδή Παναγιώτη, ο οποίος διέθεσε το υποστηρικτικό κείμενο του ντοκιμαντέρ και έκανε την αφήγηση.
Το ντοκιμαντέρ απέσπασε πρώτο βραβείο αφίσας και βραβείο μουσικής επένδυσης. Την αφίσα φιλοτέχνησε η Αθανασία Αλεντά (μαθήτρια της Α΄ Λυκείου) και τα παραδοσιακά τραγούδια ερμήνευσαν οι μαθήτριες της Β΄ τάξης με τη συμμετοχή και καθοδήγηση της κ. Ευμορφίας Γεωργαντή.

To top