Στάχτη έγινε σπίτι στο Μεσαγρό: Κύμα στήριξης στην οικογένεια

Στάχτη έγινε σπίτι στο Μεσαγρό: Κύμα στήριξης στην οικογένεια

Ολοκληρωτική καταστροφή προκάλεσε φωτιά σε σπίτι στο Μεσαγρό τις πρωϊνές ώρες της Κυριακής . Συγκινητική ήταν η άμεση αντίδραση των εθελοντών πυροσβεστών και των κατοίκων της περιοχής για να σβήσουν τη φωτιά αλλά και στη συνέχεια προκειμένου να στηριχθεί το ζευγάρι που ζει στο σπίτι αυτό και έχουν μείνει χωρίς στέγη, ενώ έχουν χάσει και όλα τα υπάρχοντά τους. Ενέργειες για την στήριξη του ζευγαριού, γίνονται και από το Δήμο Μυτιλήνης.

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης μαζί με τον Γεωγραφικό αντιδήμαρχο Παράσχο Μανούσο και τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Μιχάλη Φραντζέσκο μετέβησαν σήμερα στο σπίτι και κατέγραψαν τις ανάγκες. Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης κ. Δήμητρα Αλεξανδρή τόνισε από την πλευρά της ότι θα καταβληθεί άμεσα βοήθημα εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις.

«Χάθηκαν οι κόποι μιας ζωής» λέει στον Αίολο  η Μαγδαληνή Κουρκουρη ιδιοκτήτρια του σπιτιού. Η ίδια τονίζει ότι από θαύμα σώθηκαν όταν αντιλήφθηκαν στους καπνούς και πρόλαβαν να βγουν πριν καταρρεύσει ολόκληρη η στέγη. Το σπίτι μάλιστα είχε κοινή στέγη με το σπίτι της αδελφής της που εφάπτεται και αν δεν υπήρχε άμεση επέμβαση των εθελοντών του κλιμακίου της Γέρας θα είχαν μείνει χωρίς στέγη, δυο οικογένειες.

 

To top