Μαγδαληνή Τούφου: «Απαιτείται εξεταστικό κέντρο για το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και στη Λήμνο»

Μαγδαληνή Τούφου: «Απαιτείται εξεταστικό κέντρο για το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και στη Λήμνο»

Την ανάγκη δημιουργίας εξεταστικού κέντρου για το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ στις 4 Μαρτίου 2023  και  στη Λήμνο υπογραμμίζει σε γραπτή δήλωσή της η υποψήφια βουλευτής Λέσβου του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ Μαγδαληνή Τούφου. Όπως τονίζει θα λειτουργήσουν εξεταστικά κέντρα στη Λέσβο και τη Χίο και όχι στη Λήμνο και τη Σάμο με ότι αυτό συνεπάγεται για τους πολίτες των νησιών αυτών που καλούνται να υποστούν ταλαιπωρία κυρίως οικονομική για να ταξιδέψουν προκειμένου να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό.

 

Αναλυτικά στη δήλωσή της η κα. Τούφου τονίζει τα εξής:

«Με αγανάκτηση πληροφορήθηκα ότι σε μεγάλη ταλαιπωρία, προσωπική, οικογενειακή και κυρίως οικονομική, πρόκειται να υποβληθούν οι υποψήφιες/οι , μόνιμοι κάτοικοι της Λήμνου, που επιθυμούν να λάβουν μέρος στον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ/ 2Γ/2022, για προσλήψεις στο δημόσιο τομέα.
που θα διενεργηθεί στις 4 Μαρτίου 2023.
Μέσα στον χειμώνα, με τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά και με το άγχος της δύσκολης ακτοπλοϊκής μετακίνησης, καλούνται να μεταβούν σε εξεταστικά κέντρα στην Καβάλα, αφού στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα λειτουργήσουν εξεταστικά κέντρα σε Λέσβο και Χίο μόνο, ενώ εξαιρούνται οι Περιφερειακές Ενότητες Λήμνου και Σάμου (με τα μικρότερα νησιά τους).
Για άλλη μια φορά από αυτήν την κυβέρνηση η νησιωτικότητα, ο παραμεθόριος και ακριτικός χαρακτηρισμός του τόπου μας, δε λαμβάνεται υπόψη.
Είναι περιττό να περιγράψω, πόση ταλαιπωρία συνεπάγεται η πολυήμερη παραμονή σε άλλη πόλη, ο φόβος και το άγχος των άσχημων καιρικών συνθηκών για την έγκαιρη μετάβαση των υποψηφίων, η τεράστια οικονομική επιβάρυνση ανθρώπων, κυρίως ανέργων ή χαμηλόμισθων, που θα χάσουν τα μεροκάματα τους, προσδοκώντας να επιτύχουν κάτι καλύτερο για το εργασιακό τους μέλλον.
Καλώ όσους έχουν δημόσιο αξίωμα (αιρετό ή υπηρεσιακό), τους βουλευτές του νομού Λέσβου, κυρίως τον κυβερνητικό βουλευτή, κο Αθανασίου ,να παρέμβουν στο Υπουργείο Εσωτερικών και να απαιτήσουν την δημιουργία «ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ» και στη Λήμνο, αφού είναι σίγουρο ότι αφορά μεγάλο αριθμό υποψηφίων από το νησί μας, κρίνοντας από τις αιτήσεις που έχουν κατατεθεί, τις πολλές και αγωνιώδεις εκκλήσεις, την αναστάτωση αλλά και τις αντιδράσεις που υπάρχουν στην τοπική κοινωνία, απαιτώντας ίση μεταχείριση».

 

To top