Διαμαρτυρία Ένωσης Γονέων για τις συγχωνεύσεις τμημάτων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Διαμαρτυρία Ένωσης Γονέων για τις συγχωνεύσεις τμημάτων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Την αντίδραση και την  έντονη δυσαρέσκεια  όλων των  γονέων σχετικά με την συνένωση τμημάτων στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση  εκφράζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Μυτιλήνης επισημαίνοντας  και τους  υγειονομικούς κινδύνους που δημιουργούνται λόγω της πανδημίας .

« … Στη δεδομένη χρονική στιγμή ,που η επιτροπή των λοιμωξιολόγων έχει εκφράσει έντονες ανησυχίες για τις μεταλλάξεις του κορωνοιού  προειδοποιώντας για ένα εξαιρετικά δύσκολο επιδημιολογικό χειμώνα δίνοντας οδηγίες για την αποφυγή  συνωστισμού ,  ενημερωνόμαστε για την απόφαση συνένωσης των τμημάτων δημιουργώντας τμήματα με πάνω από 25 μαθητές ανά τάξη .

Με την ενέργεια αυτή δημιουργείται συνωστισμός στις τάξεις με αποτέλεσμα την αύξηση των πιθανοτήτων της διασποράς του κορονοιού .   Στοιβάζονται οι  μαθητές (τα παιδιά μας ) σε αίθουσες οι οποίες είτε είναι μικρές είτε προκάτ ή όχι σωστά αεριζόμενες  .

Η  συνένωση των τμημάτων δημιουργεί πολλά προβλήματα τόσο σε υγειονομικό επίπεδο όσο και σε μαθησιακό επίπεδο και το μόνο που εξυπηρετεί είναι στο να μην γίνουν προλήψεις αναπληρωτών , με αντίστοιχη εξοικονόμηση πόρων από το υπουργείο Παιδείας και Οικονομικών .

Η υγεία και το δικαίωμα των σωστών συνθηκών μάθησης των παιδιών μας είναι αδιαπραγμάτευτα για εμάς και δεν δεχόμαστε εκπτώσεις και τέτοιου είδους οικονομικές περικοπές , για αυτούς τους λόγους ζητάμε την άμεση αναστολή των συνενώσεων των τμημάτων », αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση.

 

To top