Συνάντηση Πιπίνη με τον νέο Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων και παράγοντες του τουρισμού στη Λέσβο

Συνάντηση Πιπίνη με τον νέο Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων και παράγοντες του τουρισμού στη Λέσβο

Γεύμα εργασίας με τον νέο πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου κ. Βασίλη Βογιατζή είχε ο Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού  Ιάσων Πιπίνης, με αντικείμενο τις προοπτικές που έχει ο τουρισμός στο νησί την ερχόμενη τουριστική σεζόν. Ο κ. Πιπίνης συνεχάρη τον κ. Βογιατζή για την εκλογή του και ζήτησε να ενημερωθεί για τις προτεραιότητες που θέτει ο νέος πρόεδρος των ξενοδόχων για την ανάπτυξη του τουρισμού. Στη συνάντηση στην Καλλονή, συμμετείχαν και άλλοι ξενοδόχοι αλλά και τουριστικοί πράκτορες του νησιού.

«Οι στόχοι που έχει θέσει ο κ. Βογιατζής βάζουν ψηλά τον πήχη. Δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω ότι η ανάπτυξη του τουρισμού είναι το “κλειδί” για την αναμόρφωση της Λέσβου. Ήδη εδώ και έναν χρόνο έχω προτείνει δημόσια να καθίσουν όλοι οι συναρμόδιοι φορείς σε ένα τραπέζι και να αποφασίσουν μια κοινή καμπάνια για τον τουρισμό, ένα σλόγκαν, μια κοινή στόχευση για την προώθηση του τουρισμού, σε βάθος πενταετίας. Όπως έχω πει ξανά, για αυτόν τον σκοπό χρειάζεται να δουλέψουν επαγγελματίες και έμπειροι, ίσως και ξένοι, μάνατζερ. Έπρεπε εδώ και μήνες να έχει ξεκινήσει μια τέτοια διαδικασία. Ήδη έχουμε αργήσει».

Συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού

Ο κ. Πιπίνης δεσμεύτηκε να μεταφέρει τις επόμενες ημέρες στην ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού αιτήματα και άλλα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο των ξενοδόχων και των εργαζομένων στον τουρισμό της Λέσβου. «Αν και δεν έχω θεσμική αρμοδιότητα για το θέμα, θα συναντήσω άμεσα την ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού για να ζητήσω να υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη μέριμνα για το “πληγωμένο” τουριστικό προϊόν του νησιού μας. Η κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια έχει υλοποιήσει πολλές σημαντικές παρεμβάσεις για την ανάπτυξη του τουρισμού στη Λέσβο, ωστόσο μένουν ακόμη να γίνουν αρκετά πράγματα. Όσο όμως δεν υπάρχει συνεργασία από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και μια κοινή στόχευση, τόσο ο τουρισμός στο νησί δεν θα ανακάμπτει», καταλήγει ο κ. Πιπίνης.

To top