Σε τροχιά υλοποίησης το φράγμα «Τσικνιά»-Αθανασίου: «Ένα προσωπικό μου όραμα γίνεται πραγματικότητα»

Σε τροχιά υλοποίησης το φράγμα «Τσικνιά»-Αθανασίου: «Ένα προσωπικό μου όραμα γίνεται πραγματικότητα»

Την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για το έργο κατασκευής του φράγματος «Τσικνιά» ανακοίνωσε με γραπτή δήλωσή του ο Αντιπρόεδρος της βουλής, βουλευτής Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου. Όπως έκανε γνωστό ανοίχθηκαν οι προσφορές και είναι ζήτημα χρόνου η ανάδειξη προσωρινού μειοδότη για να ξεκινήσει το έργο. «Ένα προσωπικό μου όραμα και ένα όνειρο γενεών γίνεται πραγματικότητα» τονίζει ο κ. Αθανασίου.

Όπως είχα ανακοινώσει στις 21 Νοεμβρίου 2022, η Κυβέρνησή μας θα πραγματοποιούσε με ταχύτητα τις διαδικασίες υλοποίησης του έργου «Φράγμα Τσικνιά», το οποίο θα λύσει οριστικά, σε πρώτο στάδιο, το ζήτημα της ύδρευσης του νησιού μας και σε δεύτερο στάδιο της άρδευσης μεγάλων περιοχών.
Ήδη είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι σήμερα ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για το μεγάλο αυτό έργο.
Συγκεκριμένα, ανοίχθηκαν οι προσφορές και καταχωρήθηκαν κατά σειρά μειοδοσίας. Ήδη η αρμόδια Επιτροπή ελέγχει τη νομιμότητα και κανονικότητα των προσφορών για να προχωρήσει στην ανάδειξη του προσωρινού μειοδότη.
Ένα προσωπικό μου όραμα και όνειρο γενεών γίνεται πραγματικότητα, το οποίο αποτελούσε και δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, τον οποίο και ευχαριστώ, όπως και τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κωνσταντίνο Καραμανλή, ο οποίος μαζί με τον Υφυπουργό του κ. Γεώργιο Καραγιάννη αγκάλιασαν και «έτρεξαν» το έργο.

 

To top