Τένις: Πρωταθλήτριες Ευρώπης η Ειρήνη Τσακίρη και Ελένη Χατζηαβραάμ

Τένις: Πρωταθλήτριες Ευρώπης η Ειρήνη Τσακίρη και Ελένη Χατζηαβραάμ

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο  Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αντισφαίρισης, που διεξήχθη στο Club Hrodotou Larnaca Cyprus, με συμμετοχές από 20 χώρες, από τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023 έως και σήμερα Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023, βρέθηκε η Μυτιληνιά πρωταθλήτρια  Ειρήνη Τσακίρη με την Καβαλιώτισσα συμπαίκτριά της Ελένη Χατζηαβραάμ, στην κατηγορία U16 Doubles.

Η πιο δύσκολη και κρίσιμη στιγμή του αγώνα ήταν στα ημιτελικά όπου βρέθηκαν αντιμέτωπες με τις κορυφαίες αθλήτριες του πρωταθλήματος. Οι δυο Ελληνίδες πέτυχαν τελικά την ανατροπή και  κατάφεραν  να νικήσουν και να προκριθούν στον τελικό.

 

Εκεί βρέθηκαν αντιμέτωπες  με τις αθλήτριες Στυλιανή Νούτσου και  Χρυσούλα Παρασκευοπούλου και κατάφεραν να νικήσουν με 6-2 και 7-5 στα σετ.

 

Αυτός ήταν ο 11ος τίτλος για την Χατζηαβραάμ σε διοργάνωση της Tennis Europe, η οποία έχει κατακτήσει άλλους 9 τίτλους στα διπλά, 6 σε 14άρια τουρνουά και 3 σε 16άρια, καθώς και άλλον έναν στα μονά, πέρσι στο 14άρι των Τιράνων στην Αλβανία.

Για την  Μυτιληνιά πρωταθλήτρια Ειρήνη Τσακίρη, αυτός ήταν ο 2ος τίτλος σε τουρνουά της Tennis Europe, μετά την περσινή της επιτυχία στα Κουφάλια, όπου κατέκτησε το διπλό στο επίσης 16άρι τουρνουά του Ο.Α. Κουφαλίων, ξανά μαζί με την Χατζηαβραάμ

 

To top