Νέο υπερσύγχρονο εργοστάσιο της ELPEN στην Κερατέα | Θ.Τρύφων:« Η επιλογή μας να επενδύσουμε στην Ελλάδα ήταν συνειδητή»

Νέο υπερσύγχρονο εργοστάσιο της ELPEN στην Κερατέα | Θ.Τρύφων:« Η επιλογή μας να επενδύσουμε στην Ελλάδα ήταν συνειδητή»

Μια νέα υπερσύγχρονη Μονάδα Παραγωγής Φαρμάκων έκτασης 10.000 τ.μ. και ύψους επένδυσης 55 εκατ. ευρώ δημιούργησε η  ELPEN στην Κερατέα.  Ο Λέσβιος Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας κ. Θεόδωρος Τρύφων μίλησε στον Aeolos tv για αυτή τη νέα μεγάλη  επένδυση της εταιρείας -που όπως λέει είναι «παιδί της κρίσης»- αναμένεται να συμβάλει τα μέγιστα την αύξηση της κάλυψης των αναγκών σε φάρμακο στη χώρα μας. Μίλησε για την συνειδητή επιλογή της οικογένειας να επενδύσει στην Ελλάδα για την στήριξη της οικονομίας. «Οι μεγάλες επιχειρήσεις – ανέφερε χαρακτηριστικά – είναι μέρος της κοινωνίας μας. Αν ως κοινωνία δεν δράσουμε με πράξεις ώστε  να συμβάλλουμε στην κοινωνική συνοχή, τότε δεν έχουμε μέλλον ως έθνος. Και εμείς ως παραμεθόριος γνωρίζουμε καλά ότι πρέπει να έχουμε ισχυρή οικονομία για να μπορούμε ν’ ανταπεξέλθουμε στις προκλήσεις σε κάθε επίπεδο» τονίζει μεταξύ άλλων.  Ο κ. Τρύφων  αναφέρθηκε  και για την επιχειρηματική διαδρομή της οικογένειά του στη Λέσβο η οποία ξεκινά από τον παππού του, το 1929.

Η νέα μονάδα στην Κερατέα
Η  νέα Μονάδα της Φαρμακοβιομηχανίας ELPEN θα έχει τη δυνατότητα να παράγει περισσότερες από 35.000.000 συσκευασίες εισπνεόμενων ετησίως και 36.000.000 συσκευασίες στερεάς μορφής. Έχει δυνατότητα παραγωγής 250.000 φιαλών το λεπτό με πλήρη έλεγχο ποιότητας και με ελάχιστη επιβάρυνση στο φαινόμενο του θερμοκηπίου. Παρόλο που είναι πλήρως αυτοματοποιημένη Μονάδα και διαθέτει ρομποτικά συστήματα και μηχανές που δεν χρησιμοποιούνται στην Ελληνική αγορά, είναι το μοναδικό εργοστάσιο στη χώρα μας που σχεδιάστηκε έτσι εξαρχής, ώστε να παρέχει τη δυνατότητα χρήσης των πλέον σύγχρονων προωθητικών αερίων με χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, σύμφωνα και με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές οδηγίες που θα τεθούν σύντομα σε ισχύ.

Αναμένεται να δημιουργηθούν τουλάχιστον 300 θέσεις εργασίας επιστημόνων (φαρμακοποιών, βιολόγων, χημικών κ.α.)καθώς και ανειδίκευτου προσωπικού. Όπως εξήγησε ο ίδιος κατά την παρουσίαση του νέου εργοστασίου, η ELPEN έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα επενδύσεων με βάθος χρόνου το 2025 όπου θα έχει ολοκληρώσει επενδύσεις ύψους 155 εκατ. € σε παραγωγικές και ερευνητικές εγκαταστάσεις συνολικού εμβαδού 55.000 m2. Οι επενδύσεις της  ELPEN -όπως ανέφερε – συμβάλλουν  στην ανάκαμψη της χώρας. Η οικονομική τους  επίδραση στην τριετία ενισχύει το ΑΕΠ κατά 734 εκ.€ και  τα δημόσια έσοδα κατά 210εκ.€. ενώ, συμβάλει και την επαναφορά Ελλήνων επιστημόνων από το εξωτερικό.

 

To top