Σάκης Αρναούτογλου: Χιόνια και ισχυρές καταιγίδες από Παρασκευή στην Ελλάδα

Σάκης Αρναούτογλου: Χιόνια και ισχυρές καταιγίδες από Παρασκευή στην Ελλάδα

Με κρύο ξεκίνησε  η σημερινή ημέρα, με την κακοκαιρία να υποχωρεί πρόσκαιρα μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής.  Από την Παρασκευή το βράδυ όμως έρχεται για τα καλά ο χειμώνας στην Ελλάδα, με πυκνά χιόνια και ισχυρές καταιγίδες, σύμφωνα με το μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου.

Στο δελτίο της ΕΡΤ ανέφερε συγκεκριμένα ότι η δυτική, βορειοδυτική Ελλάδα θα δεχθεί έντονες βροχές και καταιγίδες, ενώ πυκνά χιόνια θα πέσουν στις ορεινές περιοχές της Ηπείρου, από τα 1.300 μέτρα και πάνω.

Την Παρασκευή θα βρέχει στις περισσότερες περιοχές της χώρας, καθώς θα υπάρχουν περάσματα με μπόρες και καταιγίδες. Μάλιστα, από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν στην Ήπειρο και τη Δυτική Πελοπόννησο, ενώ χιόνια θα πέφτουν σχεδόν σε όλα τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας από τα 1.100 μέτρα και υψηλότερα.

Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποίησε πως μέχρι το πρωί του Σαββάτου, πυκνές χιονοπτώσεις θα πέσουν σε πολύ χαμηλά υψόμετρα, αρκετά κάτω από τα 1.000 μέτρα, σε Ήπειρο και δυτική Μακεδονία.

Ο καιρός δεν φαίνεται να αλλάζει ιδιαίτερα ούτε την Κυριακή στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, ωστόσο θα ξεκινήσει η εξασθένιση των ισχυρών νοτιάδων.

Όσο για την εξέλιξη του καιρού την επόμενη εβδομάδα, έκανε λόγο για ενδείξεις «γερής» πτώσης κρύου αέρα από τις 25 με 26 Ιανουαρίου, που θα ρίξει περισσότερο τη θερμοκρασία.

To top