Dentist Pass: Δωρεάν οδοντίατρος για παιδιά 6-12 ετών από το Μάρτιο

Dentist Pass: Δωρεάν οδοντίατρος για παιδιά 6-12 ετών από το Μάρτιο

Πρόγραμμα δωρεάν προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας, που θα περιλαμβάνει όλα τα παιδιά ηλικίας 6-12 ετών, ενεργοποιείται τον ερχόμενο Μάρτιο με τους γονείς να κλείνουν ραντεβού χωρίς γραφειοκρατικά εμπόδια κάνοντας απλά χρήση του Dentist Pass.

Το δίκτυο παροχής υπηρεσιών δεν θα έχει περιορισμούς, καθώς δυνατότητα συμμετοχής θα έχουν όσοι οδοντίατροι στην επικράτεια το επιθυμούν.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη στο οδοντιατρείο όπου θα γίνεται:

1. Ελεγχος της στοματικής υγιεινής του παιδιού

2. Φθορίωση δοντιών

3. Καθαρισμός

4. Ενημέρωση και οδηγίες στοματικής υγιεινής στα παιδιά και στους γονείς

Για 600.000 παιδιά

Δικαιούχοι του προγράμματος θα είναι όλα τα παιδιά της συγκεκριμένης ηλικιακής κατηγορίας που αντιστοιχούν σε 660.000 ανηλίκους σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ (2021). Για την πραγματοποίηση δε της συγκεκριμένης οδοντιατρικής παροχής θα εκδίδεται για κάθε δικαιούχο κάρτα χρηματοδότησης.

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία χορήγησης του «Dentist Pass», τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι γονείς είναι τα εξής:

Ένας εκ των δύο γονέων υποβάλλει αίτηση για την έκδοση της κάρτας χρηματοδότησης μέσω του gov.gr ή μέσω των ΚΕΠ στην Ηλεκτρονική Πλατφόρμα του Προγράμματος.

Επειτα η κάρτα θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού του δικαιούχου γονέα και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα POS όλων των οδοντιατρείων.

Είναι σημαντικό εν τούτοις να υπογραμμιστεί πως κάθε κάρτα χρηματοδότησης που θα ενεργοποιείται θα έχει ισχύ έξι μήνες.

To top