Στην τελική ευθεία η δίκη για τα πλαστά πτυχία αγγλικών

Στην τελική ευθεία η δίκη για τα πλαστά πτυχία αγγλικών

Συνεχίζεται σήμερα Παρασκευή στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης η δίκη για τα πλαστά πτυχία αγγλικών από κέντρο ελεύθερων σπουδών που δραστηριοποιείται στο νησί και πραγματοποιεί μαθήματα αγγλικών και Η/Υ. Στις  3 το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία ενώ αναμένεται σήμερα η έκδοση της απόφασης.

Σήμερα κατέθεσαν οι πέντε μάρτυρες υπεράσπισης, όπως επίσης για ακόμη μια φορά και ο υπεύθυνος του Κέντρου στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να ξεκαθαρίσει το ζήτημα για τα δυο πτυχία που είχε καταθέσει τη προηγούμενη φορά, ένας εκ των καταγγελλόντων . Υπενθυμίζεται ότι ο μάρτυρας είχε παραδώσει στην πρόεδρο δυο πιστοποιητικά όπου το ένα είχε υπογραφή και σφραγίδα ενώ το άλλο δεν είχε. Ο υπεύθυνος του Φορέα ξεκαθάρισε ότι αυτό που ήταν χωρίς υπογραφή ήταν το πλαστό και ότι αυτό με την υπογραφή ήταν το γνήσιο. Τόνισε δε, ότι ο φορέας έστειλε στον καταγγέλλοντα το πραγματικό πτυχίο έπειτα επικοινωνίας του καταγγέλλοντα με τον φορέα διότι το πλαστό είχε την ίδια βαθμολογία με το πραγματικό. Εκείνη τη στιγμή δημιουργήθηκε ένταση στο δικαστήριο καθώς ο φορέας παραδέχθηκε ότι από το 2013 έως το 2016 έστελνε τα πτυχία χωρίς υπογραφή ενώ από το 2017 τα έστελνε με υπογραφή. Αυτό που προσπάθησαν να εξηγήσουν στο δικαστήριο οι δυο πρώτοι μάρτυρες υπεράσπισης είναι ότι ένα αρχείο pdf, μπορεί να μετατραπεί σε άλλο αρχείο και να τροποποιηθεί αλλά θα αφήσει ψηφιακό αποτύπωμα, αν υπάρξει επεξεργασία.

Μετά τις 12:30 το μεσημέρι άρχισαν οι απολογίες των κατηγορουμένων, ακολουθούν οι αγορεύσεις των συνηγόρων, η πρόταση του εισαγγελέα και η απόφαση.

To top