Δήμος Δυτικής Λέσβου: Πώς θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα τα σεισμόπληκτα σχολεία

Δήμος Δυτικής Λέσβου: Πώς θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα τα σεισμόπληκτα σχολεία

Κανονικά θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου τα σχολεία περιοχών της Λέσβου που έχουν πληγεί από τον τελευταίο σεισμό. Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου σε ανακοίνωσή του ενημερώνει για τους χώρους των σχολείων που θα απομονωθούν για την ασφάλεια των μαθητών μέχρι να ολοκληρωθούν οι επισκευές. Συγκεκριμένα θα επαναλειτουργήσουν από τη Δευτέρα το Δημοτικό σχολείο Συκαμιάς, το Γυμνάσιο Άντισσας, το ΕΠΑΛ Καλλονής και το Γυμνάσιο Καλλονής ενώ θα παραμείνουν κλειστά μέχρι την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου – οπότε και θα ολοκληρωθούν οι εργασίες το Δημοτικό σχολείο Μολύβου και το Νηπιαγωγείο Συκαμιάς.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Δυτικής Λέσβου : Με την ολοκλήρωση των αυτοψιών που διενεργήθηκαν σε όλα τα σχολεία που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου από τις τεχνικές υπηρεσίες και από το κλιμάκιο μηχανικών της ΚΤΥΠ, από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου αποφασίζεται η επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων που είχαν σταματήσει τα μαθήματα από την περασμένη Δευτέρα 16/1, ως εξής:
Δημοτικό Σχολείο Συκαμιάς: Όλες οι αίθουσες θα λειτουργήσουν κανονικά εκτός του γραφείου των δασκάλων και της αίθουσας των υπολογιστών, οι οποίες θα απομονωθούν μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες επισκευές.
Γυμνάσιο Άντισσας: Όλες οι αίθουσες θα λειτουργήσουν κανονικά εκτός του χώρου του υπογείου που θα απομονωθεί μέχρι την ολοκλήρωση των απαραίτητων επισκευών.
ΕΠΑΛ Καλλονής: Όλες οι αίθουσες θα λειτουργήσουν κανονικά εκτός του χώρου πέριξ της καμινάδας έως το γήπεδο βόλεϊ.
Γυμνάσιο Καλλονής: Όλη η μονάδα θα λειτουργήσει κανονικά εκτός του Γυμναστηρίου το οποίο περιμετρικά θα περιφραχτεί και θα παραμείνει κλειστό.
Σε ότι αφορά στο Δημοτικό Σχολείο Μολύβου και στο Νηπιαγωγείο Συκαμιάς (έδρα Λεπέτυμνος), θα παραμείνουν κλειστά μέχρι την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου όπου και θα ολοκληρωθούν οι εργασίες που έχουν ήδη ξεκινήσει.

 

To top