ΠΑΣΟΚ Λέσβου: «Καμιά απάντηση για το θέμα της μόνιμης στέγασης του Εφετείου Βορείου Αιγαίου»

ΠΑΣΟΚ Λέσβου: «Καμιά απάντηση για το θέμα της μόνιμης στέγασης του Εφετείου Βορείου Αιγαίου»

Το θέμα της στέγασης του Εφετείου Βορείου Αιγαίου επαναφέρει η Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Λέσβου επισημαίνοντας μετά από δυο ερωτήσεις που έχουν υποβληθεί από βουλευτές του κινήματος χωρίς να έχουν λάβει ξεκάθαρες απαντήσεις από τον Υπουργό Δικαιοσύνης. Όπως τονίζεται πριν από 11 χρόνια ολοκληρώθηκε προμελέτη για την αξιοποίηση ερειπωμένων κτισμάτων στην πίσω αυλή του Δικαστικού Μεγάρου Μυτιλήνης, χωρίς όμως να έχει ποτέ δρομολογηθεί η υλοποίηση του έργου.

Αναλυτικά στην σχετική ανακοίνωση η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ αναφέρει τα εξής: «Δεύτερη ερώτηση υπέβαλαν στις 27/09/2022 η υπεύθυνη του τομέα Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου και ο Βουλευτής Κώστας Σκανδαλίδης, στον Υπουργό Δικαιοσύνης για το θέμα της μόνιμης στέγασης του Εφετείου Β. Αιγαίου.
Στην πρώτη ερώτηση την 6/4/22 οι Βουλευτές κατέθεσαν και την αρχιτεκτονική προμελέτη η οποία καταρτίστηκε το 2011 επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ, και η οποία προβλέπει την ανέγερση του Εφετείου Β. Αιγαίου αναστηλώνοντας τα ερειπωμένα κτίσματα που βρίσκονται στο πίσω μέρος του νυν Δικαστικού Μεγάρου Μυτιλήνης.
Η νέα απάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Κωσταντίνου Τσιάρα, είναι παραπλανητική καθώς αποποιείται των όποιων ευθυνών του και μεταφέρει την ευθύνη της μη υλοποίησης του έργου στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ Κώστα Καραμανλή. Με λίγα λόγια, μέλη της ίδιας κυβέρνησης αποποιούνται την ευθύνη τους και φορτώνει ο ένας στον άλλον την απραξία τους.
Για δεύτερη φορά, επίσης, δεν απαντάται επί της ουσίας το ουσιαστικό θέμα που έθεσαν οι Βουλευτές και ειδικότερα:
– Έντεκα (11) χρόνια μετά την ολοκλήρωση της προμελέτης σε ποιες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να δρομολογηθεί η κατασκευή ενός έργου σημαντικού που θα δημιουργήσει ένα ενιαίο και σύγχρονο δικαστικό συγκρότημα;
– Αντί να δεσμευτεί για την χρηματοδότηση του έργου αναφέρει χρηματοδοτήσεις που έγιναν για λειτουργικές δαπάνες του Εφετείου Β. Αιγαίου κάτι που κατ’ έτος γίνεται για όλα τα Εφετεία και τις ανάγκες όλων των Δικαστικών λειτουργειών της Επικράτειας».

 

To top