Διεκόπη για την Παρασκευή η δίκη των 24 που κατηγορούνται για διακίνηση και κατασκοπεία

Διεκόπη για την Παρασκευή η δίκη των 24 που κατηγορούνται για διακίνηση  και κατασκοπεία
Πηγή φωτο: Huffington Post

Ξεκίνησε σήμερα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης,  παρουσία πολλών εκπροσώπων ξένων ΜΜΕ και οργανώσεων  η δίκη των 24 ατόμων που κατηγορούνται για διακίνηση, κατασκοπεία και άλλα αδικήματα μεταξύ των οποίων και η Σύρια κολυμβήτρια Σάρα Μαρτίνι της οποίας μαζί με την αδελφή της έγινε ταινία στο Netfix καθώς και άλλοι εθελοντές και μέλη οργανώσεων Έλληνες και ξένοι. Οι 24 κατηγορούνται για σοβαρά αδικήματα που επισύρουν ποινές φυλάκισης έως και 25 ετών. Η δίκη διεκόπη για την Παρασκευή μετά από ενστάσεις που κατέθεσαν οι δικηγόροι υπεράσπισης που ζητούν την ακύρωση των κλητήριων θεσπισμάτων λόγω ασαφειών.

Οι 24 κατηγορούνται για «κατασκοπεία από κοινού κατ’ εξακολούθηση, πλαστογραφία, παράνομη χρήση ραδιοσυχνοτήτων από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, παροχή ουσιωδών πληροφοριών με σκοπό τη διευκόλυνση εγκληματικής οργάνωση που έχει ως αντικείμενο την τέλεση περισσότερων κακουργηματικών πράξεων»

Η Διεθνής Αμνηστία, χαρακτήρισε την υπόθεση εναντίον των εθελοντών ως «παρωδία» και κάλεσε τις ελληνικές αρχές να αποσύρουν τις κατηγορίες.

 

To top