Υποψηφιότητα- βόμβα του Γιώργου Φλώρου για το Δήμο Μυτιλήνης – Τον καλεί σε παραίτηση ο Δήμαρχος

Υποψηφιότητα- βόμβα του Γιώργου Φλώρου για το Δήμο Μυτιλήνης – Τον καλεί σε παραίτηση ο Δήμαρχος

Την πρόθεσή του να τεθεί επικεφαλής ανεξάρτητου ψηφοδελτίου στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές ανακοίνωσε σε συνέντευξή του στα “Νέα της Λέσβου”  ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Γιώργος Φλώρος. Ο ίδιος μάλιστα ανέφερε ότι σκοπεύει να παραμείνει στη θέση του, καθώς και ότι προτίθεται τέλος Ιανουαρίου ν’ ανακοινώσει και ονόματα του ψηφοδελτίου του. Σε γραπτή δήλωσή του – απάντηση ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης καλεί ο Πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ να «κάνει αυτό που πρέπει» και να παραιτηθεί από τη θέση του, «όπως επιβαλλόταν να κάνει  για λόγους ηθικής τάξης, πριν ανακοινώσει την υποψηφιότητά του». Αποδίδει δε την απόφασή του να διαφοροποιηθεί από την παράταξη της δημοτικής αρχής, στο γεγονός ότι δεν έγινε δεκτή η πρότασή του για αυξήσεις – φωτιά στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΛ.

Αναλυτικά η απάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης στον κ. Φλώρο:

«Έχοντας πληροφορηθεί από τον τοπικό Τύπο τις ανακοινώσεις του κ. Φλώρου περί πρόθεσής του να θέσει υποψηφιότητα για Δήμαρχος στο Δήμο Μυτιλήνης στις επερχόμενες εκλογές, οφείλω καταρχάς να επισημάνω πως κάθε υποψηφιότητα σε αυτοδιοικητικό επίπεδο είναι καλοδεχούμενη, καθώς ο τόπος έχει ανάγκη από ενεργούς πολίτες να τον υπηρετήσουν.
Ωστόσο, ειδικά για τον κ. Φλώρο, ας μου επιτραπεί να σημειώσω ότι η ανακοίνωσή του με εκπλήσσει, δεδομένου πως ο ίδιος ουδέποτε ενημέρωσε για τις προθέσεις του την παράταξη με την οποία εξελέγη στο Δήμο και μάλιστα, όταν ρωτήθηκε προσωπικά σχετικά, πριν από λίγο διάστημα, με αφορμή διάφορες ανεπίσημες διαρροές από πλευράς του, μου απάντησε ότι «προτιμώ να πάω στο σπίτι μου παρά να βρεθώ απέναντι σου».
Προφανώς, δεν έχει νόημα να ασχοληθώ με το τι άλλαξε από αυτόν τον ισχυρισμό του μέχρι την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του. Δεν θέλω όμως και να πιστέψω ότι αυτό τροφοδοτήθηκε από την κάθετη διαφωνία που είχε με εμένα και την παράταξή μας, σχετικά με τις αυξήσεις – φωτιά που επεδίωξε να περάσει στους λογαριασμούς της Ύδρευσης, ως πρόεδρος στη ΔΕΥΑΛ. Γι αυτό άλλωστε τού εξηγήθηκε, σε όλους τους τόνους, πως δεν υπήρχε καμιά περίπτωση, ειδικά στην παρούσα οικονομική συγκυρία, όπου δοκιμάζεται η τοπική κοινωνία, να συναινέσουμε στις υπέρμετρες αυξήσεις που εισηγήθηκε ο κ. Φλώρος!
Όπως και να έχει όμως, δεδομένου πως στη Δημοκρατία μας ο καθένας είναι ελεύθερος να εκφράζει τις θέσεις και τις απόψεις του και να ζητεί αν αυτό επιδιώκει την ψήφο του εκλογικού σώματος, ευχόμαστε στον κ. Φλώρο καλή επιτυχία και τον ευχαριστούμε για τη μέχρι τώρα προσφορά του.
Οφείλουμε όμως να επισημάνουμε ότι για λόγους ηθικής τάξης, πριν ο κ. Φλώρος ανακοινώσει τις όποιες πολιτικές φιλοδοξίες του, επιβαλλόταν πρώτα να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου της ΔΕΥΑΛ. Ελπίζουμε έστω και τώρα, εκ των υστέρων, να κάνει αυτό που πρέπει, δίνοντας τη δυνατότητα στη ΔΕΥΑΛ, σε μια κρίσιμη οικονομική συγκυρία λόγω του δυσβάσταχτου ενεργειακού κόστους, να συνεχίσει να διοικείται μακριά από τις όποιες προεκλογικού χαρακτήρα φιλοδοξίες, σκοπιμότητες και πρακτικές».

 

To top