Λιμενικό : Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του κρατούμενου

Λιμενικό : Άκαρπες οι έρευνες  για τον εντοπισμό του κρατούμενου

Ολοκληρώθηκαν, σήμερα Τρίτη 27/12 /2022 από το Λιμενικό Σώμα οι έρευνες για τον εντοπισμό του 44χρονου κρατούμενου που πήδηξε τα ξημερώματα του Σαββάτου από το πλοίο «Νήσος Σάμος» ,  ενώ έπλεε ανοιχτά από τα Ψαρά. Το πλοίο εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη και ο κρατούμενος πήδηξε στη θάλασσα κατά τη διάρκεια μεταγωγής του από τον Πειραιά στις φυλακές της Χίου, καθώς είχε καταδικαστεί με 11 χρόνια ποινή κάθειρξης για ναρκωτικά. Ο 44χρονος παρά τις έρευνες όλες αυτές τις ημέρες, δεν εντοπίσθηκε.

Πώς βρέθηκε στη θάλασσα ο 44χρονος

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Σάββατο  ο 44χρονος ζήτησε από τον αστυνομικό που τον συνόδευε να βγουν έξω στο κατάστρωμα για να κάνουν τσιγάρο και με γρήγορες κινήσεις, ο κρατούμενος πήδηξε στη θάλασσα φορώντας χειροπέδες.

Άμεσα ξεκίνησε Επιχείρηση Έρευνας Διάσωσης για τον εντοπισμό  του 44χρονου, ενώ και το πλοίο παρέμεινε για ώρες στο σημείο, συμμετέχοντες στις έρευνες. Το  Λιμενικό Σώμα πραγματοποίησε  έρευνες όλο αυτό το διάστημα με σκάφη  καθώς και εναέρια μέσα   χωρίς ωστόσο να εντοπισθούν τα ίχνη του.

To top