50 νεκροί από την φοβική καταιγίδα στις ΗΠΑ

50 νεκροί από την φοβική καταιγίδα στις ΗΠΑ

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε παναμερικανικό επίπεδο από την πρωτόγνωρη κακοκαιρία, σε περιστατικά που σχετίζονται με αυτή από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, σύμφωνα με την καταμέτρηση του τηλεοπτικού δικτύου NBC News.

Η ισχυρή χιονοθύελλα που παρέλυσε τη δυτική Νέα Υόρκη στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου των Χριστουγέννων στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 25 ανθρώπους, όπως δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι της Κομητείας Ήρι, καθώς τα συνεργεία προσπαθούσαν σήμερα όλη την ημέρα να καθαρίσουν από το χιόνι, την περιοχή γύρω από το Μπάφαλο.

Ο τοπικός υπεύθυνος στην αναφερόμενη κομητεία Μαρκ Πόλονκαρζ, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι σε μία ενημέρωση που έγινε σήμερα το πρωί (τοπική ώρα) ο αριθμός των θανάτων που σχετίζονται με την κακοκαιρία αυξήθηκε κατά 12 στη διάρκεια της νύχτας, συμπεριλαμβανομένων περιστατικών με ανθρώπους που εντοπίστηκαν παγωμένοι σε χιονισμένες πλαγιές, στα αυτοκίνητά τους ή είχαν πεθάνει από καρδιακά επεισόδια στην προσπάθειά τους να καθαρίσουν το χιόνι.

Όπως δήλωσε ο Πόλονκαρζ, περισσότεροι θάνατοι έχουν αναφερθεί, αλλά ο τοπικός ιατροδικαστής προσπαθεί να αποφασίσει να μπορούν να αποδοθούν άμεσα στην κακοκαιρία.

Η χιονοθύελλα χαρακτηρίστηκε ως η χειρότερη των τελευταίων 45 χρόνων, ενώ άρχισε να εκδηλώνεται από αργά το βράδυ της Παρασκευής, πλήττοντας τη δυτική Νέα Υόρκη στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Η σφοδρή χειμερινή καταιγίδα που έχει σαρώσει τη Βόρεια Αμερική άφησε την πόλη Μπάφαλο της Νέας Υόρκης να μοιάζει με εμπόλεμη ζώνη, όπως δήλωσε ο κυβερνήτης της πολιτείας.

Τη Δευτέρα η πόλη κατέγραψε 25 θανάτους λόγω καιρικών συνθηκών, από 13 την Κυριακή.

«Αυτός είναι ένας πόλεμος με τη μητέρα φύση και μας χτυπάει με ό,τι έχει», δήλωσε η κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης Κάθι Χότσουλ, όπως μεταδίδει το BBC. Οι συνθήκες χιονοθύελλας εκτείνονται από τον Καναδά μέχρι το Ρίο Γκράντε νότια, σκοτώνοντας τουλάχιστον 50 ανθρώπους σε όλη τη χώρα.

Η περιοχή γύρω από το Μπάφαλο, στα βόρεια της Νέας Υόρκης, έχει πληγεί περισσότερο.

κεντρική φωτογραφία: EPA/JOSH THERMIDOR

To top