Ναυάγιο με θύμα ένα βρέφος ανοιχτά της Γέρας

Ναυάγιο με θύμα ένα βρέφος ανοιχτά της Γέρας

Βάρκα με μετανάστες βυθίστηκε λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών ανοιχτά της Γέρας ενώ οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το δυο μηνών βρέφος που βρισκόταν στην ίδια βάρκα με τον πατέρα του, έχασε τη ζωή του όταν η βάρκα έπεσε στα βράχια ενώ είχαν πλησιάσει την ακτή και παρότι οι υπόλοιποι επιβαίνοντες κατάφεραν να βγουν με ασφάλεια το βρέφος «έφυγε» από τα χέρια του πατέρα του και κατέληξε στη θάλασσα με αποτέλεσμα ν´ ανασυρθεί λίγα λεπτά αργότερα χωρίς τις αισθήσεις του. Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Οι υπόλοιποι επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους. Συνολικά στη βάρκα επέβαιναν 34 άτομα όλοι Αφρικανοί.

update – Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης, από το ΕΚΑΒ – Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης «ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ», για την ύπαρξη περίπου τριάντα (30) αλλοδαπών και ενός (01) νεκρού βρέφους στη χερσαία περιοχή «ΦΑΡΑ» ν. Λέσβου.

Άμεσα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πλωμαρίου μετέβησαν στην περιοχή με περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισαν συνολικά τριάντα τέσσερις (34) αλλοδαπούς και ένα βρέφος χωρίς τις αισθήσεις του.

Ενημερώθηκε το Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου και στην περιοχή έσπευσε ασθενοφόρο όχημα με επιβαίνοντα αγροτικό ιατρό, ο οποίος διαπίστωσε τον θάνατο του βρέφους.

Η σορός μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Β. Αιγαίου προς διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

 

To top