Αλλάζουν τα δεδομένα για τη θέση Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας

Αλλάζουν τα δεδομένα για τη θέση Εκτελεστικού Γραμματέα της  Περιφέρειας

Παρατείνεται σύμφωνα με πληροφορίες -με τροπολογία που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ- η θητεία των Εκτελεστικών Γραμματέων των Περιφερειών καθώς και των Ειδικών Συμβούλων, μέχρι το Μάϊο του 2023. Η εξέλιξη αυτή αλλάζει τα δεδομένα για τη θέση του Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, αφού ο Περιφερειάρχης έχει τη δυνατότητα να διατηρήσει στη θέση του, τον Απόστολο Αλατζά.  Με βάση τα ισχύοντα μέχρι τώρα, ο κ. Αλατζάς, έπρεπε να παραιτηθεί τέλος του μήνα, λόγω ασυμβίβαστου καθώς θα είναι υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Οι συζητήσεις  για επιλογή του πρώην Δημάρχου Καλλονής Άρη Ελευθερίου στη θέση του, είχε προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις και αναταράξεις καθώς είχε συζητηθεί και το όνομα του κ. Κουτσαντώνη για την ίδια θέση ενώ είχε εμπλακεί το όνομα του Αντιπροέδρου της βουλής , βουλευτή Λεσβου Χαράλαμπου Αθανασίου, στην απόφαση αυτή. Ο ίδιος ο κ. Αθανασίου, σε συνέντευξή του στον Αίολο, αρνήθηκε κάθε ανάμειξη στην επιλογή Εκτελεστικού Γραμματέα, ωστόσο πολλοί κύκλοι συζητούσαν ότι δεν είχε δει με «καλό μάτι» το άνοιγμα φιλίας του Περιφερειάρχη με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βερρο.

Επί του παρόντος  δεν έχει υπάρξει επίσημη απόφαση για τη θέση του Εκτελεστικού Γραμματέα. Την τελική απόφαση αναμένεται να λάβει εντός των ημερών ο Περιφερειάρχης.

Ήδη πάντως σήμερα αναρτήθηκε στο Διαύγεια η αποδοχή  των παραιτήσεων τριών εκ των ειδικών συμβούλων του Περιφερειάρχη και συγκεκριμένα των:  Μιχάλη Ταμβακέλλη, Νίκου Αναγνωστόπουλου και  Δημήτρη Καλλία οι οποίες είχαν υποβληθεί πριν από την τροπολογία για την παράταση της θητείας τους.

To top